enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:51 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’li Kadın Suriye’deki Militanlara Mali Destekle Suçlandı

ABD’li Kadın Suriye’deki Militanlara Mali Destekle Suçlandı
27.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Amerika’nın New Jersey eyaletinde yaşayan 53 yaşındaki Amerikalı kadın, Suriye’deki terör örgütlerine maddi destek sağladığı suçlamasıyla tutuklandı.

Eyaletin Hopatcong kentinde yaşayan Maria Bell hakkında hazırlanan iddianamede, zanlının bilerek ve gizli olarak yabancı terör örgütlerini mali olarak desteklediği iddia edildi. Bell, Yabancı Terör Örgütlerine Finans Sağlama Yasası’nı ihlal etmekle suçlandı.

Bell’in internet üzerinden çeşitli uygulamalar aracılığıyla Suriye’deki terör örgütleri militanlarıyla 2017 ve 2018 yıllarında temasa geçerek silah ve mühimmat alınması için defalarca para gönderdiği öne sürüldü.

Türkiye’ye gidip terör örgütü militanlarıyla buluşacaktı

Bell’in Suriye’deki El–Nusra Cephesi ve Hayat El- Tahrir militanlarıyla defalarca yazıştığı iddia edildi. 2017 yılının Şubat ayından itibaren FBI’ın yazışmalarını kaydettiği ve yakın takip altına aldığı Bell’in Türkiye’ye giderek orada terör örgütü militanlarıyla temasa geçmek istediği de öne sürüldü. Bell aleyhine hazırlanan, ekleriyle birlikte 27 sayfalık iddianamede, takibi yapan FBI görevlilerinin ifadelerine de yer verildi. FBI görevlileri, terör örgütü militanlarıyla Türkiye’de buluşmak için İstanbul’a gitmek üzere uçak bileti alan Bell’i 23 Kasım 2018 tarihinde New York’taki JFK havalimanında uçağa binmek üzereyken durdurdu. Bell, FBI ajanları tarafından sorgulandı ve uçağı binmesi engellendi.

İstanbul’a uçacaktı

İddianamede yer alan ifade ve belgelere göre, Bell bu girişimin ardından da terör örgütü mensuplarıyla irtibatını kesmedi. Bell, 25 Kasım 2020 tarihinde Mısır üzerinden İstanbul’a uçmak için yeni bir uçak bileti aldı. FBI ajanları Bell’i, daha havaalanına gitmeden sabah saatlerinde evinde gözaltına aldı. Savcılık Bell için on yıl hapis ve 250 bin dolar para cezası verilmesini istedi. Bell’in bugün sulh hakiminin karşısına çıkarılarak iddianamedeki suçlamaların yüzüne okunması bekleniyor.

HABER : Can KAMİLOĞLU & New York

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Kasım 2020]

Pelin Çift İle Gündem Ötesi‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında.. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.