enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
07:57 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:44 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
06:34 CHP’de Görele Belediyesi krizi
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:03 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:03 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB’den pandemiye karşı ek önlem önerileri

AB’den pandemiye karşı ek önlem önerileri
26.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / AB Komisyonu mutasyona uğramış koronavirüsün Birlik içinde yayılmasını engellemek amacıyla bir dizi yeni öneride bulundu. Buna göre Birlik içinde seyahat edeceklerden test ve karantina istenebilecek. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (epd /TY,SSB)ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu korona pandemisini kontrol altına alabilmek ve yeni ortaya çıkan korona mutasyonlarının yayılmasını engellemek amacıyla Avrupa’ya yönelik seyahatler ve kıta içerisinde yapılacak geziler konusunda bazı yeni önlemler alınmasını tavsiye etti.

Komisyondan Pazartesi günü Brüksel’de yapılan açıklamada, ülkeler arasında yapılacak seyahatlerle ilgili karantina ve test konusunda şu önerilerde bulunuldu:

Eğer AB’de ülkeler arası seyahat edenler 14 gün içinde görülen yeni vaka oranı her 100 bin kişide 500’den fazla olan bölgelerden gelirlerlerse giriş yapılacak ülke girişten önce söz konusu yolcudan PCR testi yaptırmasını ve kendini karantinaya almasını talep etmeli. Ancak Komisyon karantina süresi ile ilgili bir öneride bulunmadı.

Buna ek olarak, pandemiden ciddi şekilde etkilenen bölgeler için geçen yıl uygulanmaya başlayan ve AB ölçeğinde risk durumunu gösteren gri, yeşil, turuncu ve kırmızı tanımlamalarının yanı sıra riskin daha yoğun olarak gözlemlendiği bölgeler için ayrıca koyu kırmızı tanımının da ilave edilmesi gerektiği belirtildi.

Komisyon, sınır bölgelerinde yaşayanların ise bazı seyahat kısıtlamalarından muaf tutulmaları gerektiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, iş veya eğitim gibi gerekçelerle sık olarak sınırlar arası seyahat etmek zorunda olanların karantinaya alınmaması ve her defasında test yaptırmaya zorlanmamaları istendi.

Pandeminin etkisinin sınırın her iki tarafında da benzer olması durumunda da test yükümlülüğünün uygulanmaması önerildi.

“Sınırlar kapatılmamalı”

Komisyondan yapılan açıklamada, gerekli olmayan seyahatlere çıkılmaması konusunda da uyarıda bulunulurken, Schengen bölgesindeki sınır kapılarının kapatılmasına karşı olunduğu da bir kez daha vurgulandı.

Komisyon ayrıca üçüncü ülkelerden AB’ye gelen yolcular için de  ek önlemler alınması  çağrısında bulundu.

Kısıtlamalara rağmen örneğin AB vatandaşları veya aile bireyleri gibi AB’ye seyahat etmesine izin verilen yolculardan ise üç günü geçmemek kaydıyla negatif sonuç gösteren bir PCR testi ibraz etmelerinin uygun olacağı kaydedildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Ocak 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.