enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:10 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:10 Sapanca Gölü’nde Sular Çekildi: Balıkların Yüzdüğü Yerde Şimdi Yürüyüş Yapılıyor
00:09 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:08 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:06 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
00:05 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:03 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:03 Gastronomist Veysel KAVRAYAN’dan Ramazana özel “Gastronomi Haberleri”
00:11 Haftanın SAHA Bülteni’ninden özetler
00:10 ABD’nin Güney Kafkasya Politikası ve Türk Dünyasına Açılımı
00:08 Kültür-sanat odaklı haberler
00:06 Su krizi enerjiyi de vuruyor: ‘Elektrik üretimi 30 yılda yüzde 25 azaldı’
00:05 DoktorTakvimi’nden Türkiye’nin 2025 sağlık raporu
00:04 APOSTO’dan Haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB’den pandemiye karşı ek önlem önerileri

AB’den pandemiye karşı ek önlem önerileri
26.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / AB Komisyonu mutasyona uğramış koronavirüsün Birlik içinde yayılmasını engellemek amacıyla bir dizi yeni öneride bulundu. Buna göre Birlik içinde seyahat edeceklerden test ve karantina istenebilecek. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (epd /TY,SSB)ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu korona pandemisini kontrol altına alabilmek ve yeni ortaya çıkan korona mutasyonlarının yayılmasını engellemek amacıyla Avrupa’ya yönelik seyahatler ve kıta içerisinde yapılacak geziler konusunda bazı yeni önlemler alınmasını tavsiye etti.

Komisyondan Pazartesi günü Brüksel’de yapılan açıklamada, ülkeler arasında yapılacak seyahatlerle ilgili karantina ve test konusunda şu önerilerde bulunuldu:

Eğer AB’de ülkeler arası seyahat edenler 14 gün içinde görülen yeni vaka oranı her 100 bin kişide 500’den fazla olan bölgelerden gelirlerlerse giriş yapılacak ülke girişten önce söz konusu yolcudan PCR testi yaptırmasını ve kendini karantinaya almasını talep etmeli. Ancak Komisyon karantina süresi ile ilgili bir öneride bulunmadı.

Buna ek olarak, pandemiden ciddi şekilde etkilenen bölgeler için geçen yıl uygulanmaya başlayan ve AB ölçeğinde risk durumunu gösteren gri, yeşil, turuncu ve kırmızı tanımlamalarının yanı sıra riskin daha yoğun olarak gözlemlendiği bölgeler için ayrıca koyu kırmızı tanımının da ilave edilmesi gerektiği belirtildi.

Komisyon, sınır bölgelerinde yaşayanların ise bazı seyahat kısıtlamalarından muaf tutulmaları gerektiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, iş veya eğitim gibi gerekçelerle sık olarak sınırlar arası seyahat etmek zorunda olanların karantinaya alınmaması ve her defasında test yaptırmaya zorlanmamaları istendi.

Pandeminin etkisinin sınırın her iki tarafında da benzer olması durumunda da test yükümlülüğünün uygulanmaması önerildi.

“Sınırlar kapatılmamalı”

Komisyondan yapılan açıklamada, gerekli olmayan seyahatlere çıkılmaması konusunda da uyarıda bulunulurken, Schengen bölgesindeki sınır kapılarının kapatılmasına karşı olunduğu da bir kez daha vurgulandı.

Komisyon ayrıca üçüncü ülkelerden AB’ye gelen yolcular için de  ek önlemler alınması  çağrısında bulundu.

Kısıtlamalara rağmen örneğin AB vatandaşları veya aile bireyleri gibi AB’ye seyahat etmesine izin verilen yolculardan ise üç günü geçmemek kaydıyla negatif sonuç gösteren bir PCR testi ibraz etmelerinin uygun olacağı kaydedildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Ocak 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.