enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:07 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:06 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:06 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:04 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:04 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:03 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:03 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
00:02 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
00:01 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:00 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Ukrayna’ya yeni silah alımı için 300 milyon dolarlık ‘sürpriz’ yardım paketi

ABD’den Ukrayna’ya yeni silah alımı için 300 milyon dolarlık ‘sürpriz’ yardım paketi
14.03.2024
A+
A-

Beklenmedik fon kaynağı, Beyaz Saray’ın Ukrayna’ya askeri yardım göndermek için aylardır attığı ilk hamle oldu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’den KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK’un EuroNews’e dayandırdığı

haberinde, Joe Biden yönetimi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Ukrayna için 300 milyon dolar değerinde yeni bir askeri yardım paketi göndereceğini açıkladı.

Ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, ABD’nin Kiev için 300 milyon dolarlık sürpriz bir tasarrufu kullanacağını söyledi. Yardım paketinin, mühimmat, uçaksavar füzeleri, tanksavar silahları ve Yüksek Mobiliteli Topçu Roket Sistemi ya da HIMARS da dahil olmak üzere topçu mermilerini finanse etmesi bekleniyor.

Sullivan gazetecilere yaptığı açıklamada, gönderilecek mühimmatın Ukrayna’nın silah gücünü kısa bir süre daha devam ettireceğini belirerek “Bu mühimmat Ukrayna’nın savaş alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli değil ve Ukrayna’nın mühimmatının tükenmesini engellemeyecek.” uyarısında bulundu.

Sullivan’ın beklenmedik maliyet tasarruflarından geldiğini belirttiği finansman, bir süredir başta topçu mermisi olmak üzere savaş alanındaki mühimmatın tükendiği ve 61 milyar dolarlık yardım paketinin Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi başkanı tarafından engellenmeye devam ettiği bir dönemde Ukrayna’ya askeri yardım göndermek için çabalayan Beyaz Saray’a nefes aldırdı.

Geçen yılın sonuna doğru Ukrayna’ya gönderdiği silahları yenilemek için elindeki son parayı da kullanan Savunma Bakanlığı, o zamandan beri Ukrayna’nın savaş çabalarını desteklemenin yollarını arıyordu.

Değerlendirilen yollar arasında diğer ülkelerin Kiev’e silah göndermesi ve Washington’un daha sonra bu silahları yenilemesi, İranlı kaçakçılardan ele geçirilen silahların Ukrayna’ya yönlendirilmesi ve hatta Ukrayna’yı silahlandırmak için elinde kalan son 4 milyar dolarlık yetkiyi kullanmasının da yer aldığı bildiriliyor.

Kiev'i terk etmesi teklif edilen Vladimir Zelenskiy: Hepimiz sahadayız,  silah bırakmayacağız

Zelenskiy’den uyarı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rus birliklerinin geçen ay doğudaki Avdiiyka kentini ele geçirmelerinin ardından ilerleyişinin durduğunu bildirdi.

Zelenskiy, Fransız BFM televizyonuna verdiği mülakatta, Ukrayna’nın silah eksikliğine rağmen stratejik konumunu iyileştirdiğini söyledi, ancak yeni malzemeler gelmezse durumun yeniden değişebileceğine dikkat çekti.

Zelenskiy daha önce yaptığı bir açıklamada Rusya’nın mayıs sonu ya da yaz aylarında Ukrayna’ya karşı yeni bir saldırı hazırlığında olduğu uyarısında bulunmuştu.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

Gazeteci* Daria KALENİUK
***
Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir. Daria, Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı başlattığı büyük çaplı savaşın ardından, diğer YGL’lerle birlikte, merkezi Polonya’da bulunan Uluslararası Ukrayna Zaferi Merkezi’ni kurdu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.