enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Büyükşehir, en güzel şarkılarla 2025’i uğurladı..
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:16 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG belli faaliyetlerini İsrail ile koordinasyon içinde yürütüyor”
00:13 ‘İş Operasyonları’ kategorisinde 2025 Hackett İnovasyon Ödülleri
00:11 Terör örgütü katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde saldırılar gece-gündüz devam ediyor…
00:09 Türkiye’nin İlk ve Tek Uluslararası Mücevher Fuarı’na Ziyaretçi Kayıtları Başladı…
00:02 Zayıflama iğnelerini bırakanlar neler yaşıyor?
00:02 Hollanda’da koalisyon krizi olur ve dışarıdan bir başbakan aranırsa, aranan kesinlikle Günay Uslu olur…
00:01 MİT’ten yurt dışında DEAŞ operasyonu: İntihar eylemcisi yakalandı
00:01 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı? -II-
11:26 Petrolde Venezuela gerilimi: Arz endişesi fiyatları yükseltti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Rus oligark Abramovich’in İstanbul ve Dubai’den Moskova’ya giden uçaklarına el koyma kararı

ABD’den Rus oligark Abramovich’in İstanbul ve Dubai’den Moskova’ya giden uçaklarına el koyma kararı
07.06.2022
A+
A-

WASHİNGTON – TÜHA HABER / Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İstanbul ve Dubai’den Moskova’ya gittiği belirlenen Rus iş insanı Roman Abramovich’e ait iki uçağa el konulmasına karar verdi. Amerikan yapımı olmalarından dolayı bu uçakların Rusya’ya gidebilmesi için özel lisans gerektiği ancak herhangi bir başvuru yapılmadığı kaydedildi. 

Washington’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, ABD’li yetkililer, Ukrayna işgali nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımları delmekle suçlanan Rus iş insanı Roman Abramovich’e ait iki lüks uçağa el konulması kararı alındığını duyurdu. Adalet Bakanlığı yetkilisi, ABD menşeli uçakların yaptırımlara rağmen izinsiz olarak Rusya’ya uçtuğunu söyledi.

ABD federal mahkemesi, FBI’ın başvurusu sonrası Rus oligark Abramovich’e ait iki lüks uçağa el konulması yönünde karar aldı. ABD yapımı uçakların, yabancı bir ülkeden Rusya’ya uçabilmesi için özel lisans gerektiği ancak uçuşlar için herhangi bir başvuru yapılmadığı belirtildi.

Ticaret Bakanlığı’na göre, Rusya’ya yönelik yaptırımların 24 Şubat’ta devreye girmesinden sonra Gulfstream jeti 12 Mart’ta İstanbul’dan Moskova’ya uçtu. Boeing 787 Dreamliner ise 4 Mart’ta Dubai’den Rusya’ya bir uçuş gerçekleştirdi.

Mahkeme kararı sonrası ABD’li yetkililer, Rus milyardere ait olan 787-8 Dreamliner ve Gulfstream G50ER uçaklarına el koyabilecek. Ancak uçaklardan birinin Rusya’da diğerinin ise Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğu bu nedenle el koymanın ‘güç’ olacağı kaydedildi.

Rus devletinden aldığı ihalelerle servetini artıran Abramovich, Başkan Vladimir Putin’e yakın olduğu iddiasını kabul etmiyor. Abramovich geçen ayın sonunda da Avrupa Birliği’nin kendisine uyguladığı yaptırımlara karşı dava açmıştı.

Ek kaynaklar • AP

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.