enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:29 Aydın Gençlik Festivali’nde Çerçioğlu’na Büyük Şok!…
18:47 Hollanda’nın en renkli insanı Bülent TÜRKER’den muhteşem bir tören daha…
12:05  İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyasal Strateji ve Diplomasi Kulübü’nden ‘Online’ Çatışma Bölgeleri Eğitim Programı
06:46 Hollanda’da görülmemiş bir seçim yarışı: 4 parti liderlğe oynuyor!
00:04 Bahis skandalı: Hakemler ne ceza alabilir, lig etkilenir mi?
00:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMC Ankara Tank ve Yeni Nesil Zırhlı Araçlar Üretim Tesisi Açılışı ve İlk Yeni Altay Tankları Teslimat Töreni’nde konuştu.
00:04 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu,Türkiye’nin 14. hava kampüsünün 31 Ekim’de Sivas’ın Divriği ilçesinde açılıyor…
00:03 Almanya Başbakanı Merz bugün Türkiye’ye geliyor
00:03 Günün önemli şirket haberleri
00:02 Gelecek yıl uzaya fırlatılması planlanan yeni nesil Connecta IoT uyduları, 5G NB-IoT teknolojisiyle donatılacak.
00:02 Samsun Yurt Savunma Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayımladı
00:02 Fırat-Dicle Havzasındaki Kuraklık Dengeleri Bozar
00:02 DoktorTakvimi, İstanbul Maratonu’nda geleceğin hekimleri için koşacak
00:01 Türk azınlık ve toplulukları FUEN 69. Kongresi’ne katıldı  
00:01 Araştırmacı Zeynep Gizem Özpınar: Nadir Toprak Elementleri: Türkiye’nin Yükselen Jeostratejik Konumu 
00:00 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “Çalı Canavarı”, kırsal yollarda çalı, diken ve taş gibi engelleri temizliyor, ulaşım güvenliğini sağlıyor
00:00 Devlet Bahçeli: Terörün son bulması ülkemize kalıcı bahar havası getirecek
21:26 GastroAntalya’da, Türkiye’nin en yaratıcı bartenderları lezzet ve sunumda sınırları zorlayacak
21:03 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Balıkesir Sındırgı merkezli 6,1 büyüklüğünde önceki gün meydan gelen deprem bölgesindeydi…
20:05 “Casusluk” suçundan yürütülen soruşturma kapsamında MASAK tarafından hazırlanan ön raporda, Merdan Yanardağ’a zarfla para verilmiş
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den İsveç ve Finlandiya’ya destek vurgusu

ABD’den İsveç ve Finlandiya’ya destek vurgusu
19.05.2022
A+
A-

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi günü “Gönül Dağı”dan sonra saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında..

WASHİNGTON – TÜHA HABER / İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini “güçlü bir şekilde” desteklediğini belirten ABD Başkanı Biden, bu ülkelerin başvuru sürecinde herhangi bir “saldırganlık”la karşılaşması durumunda destek güvencesi verdi.

100. Yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun -  Optik GazeteWashington’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği için yaptığı başvuruları “güçlü bir şekilde desteklediğini” söyledi.

Biden ayrıca bu ülkelerin başvuru sürecinde herhangi bir “saldırganlık”la karşılaşmaları hâlinde ABD’nin destek vereceğini belirtti.

Yaptığı açıklamada “Bu tarihi başvuruları memnuniyetle karşılıyorum ve güçlü bir şekilde destekliyorum” ifadesini kullanan Biden, İsveç ve Finlandiya’nın üyeliklerinin “savunma işbirliklerini daha da güçlendireceğini ve tüm transatlantik ittifakına fayda sağlayacağını” söyledi.

Biden, “ABD, ortak güvenliğimize yönelik tüm tehditlere karşı tetikte kalmak, saldırıları ya da saldırı tehditlerini caydırmak ve karşı koymak için Finlandiya ve İsveç’le birlikte çalışacaktır” dedi.

Biden, bu iki ülkeyi bir an önce “tarihin en güçlü savunma ittifakına” kazandırabilmek amacıyla ABD Kongresi ve NATO müttefikleriyle birlikte çalışmak için sabırsızlandığını sözlerine ekledi.

TRT_Francais_680*100 banner

İsveç ve Finlandiya liderleriyle görüşme

Biden bugün Beyaz Saray’da Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson’u ağırlayacak.

Niinisto Salı günü Stockholm’de İsveç Başbakanı Magdalena Andersson’la düzenlediği ortak basın toplantısında, NATO üyeliklerinin ABD tarafından hızlı bir şekilde onaylanmasının tüm sürecin daha çabuk sonuçlanması açısından önem teşkil ettiğini söylemişti. “Orada hızlı bir süreç olursa, bunun tüm süreç açısından zaman çizelgesine de yardımı olur” diyen Fin lider, bahsettiği konunun “bu bağlamda çok önemli olduğunu” ifade etmişti.

Biden yönetimi daha önce yaptığı açıklamada Türkiye’nin itirazlarına karşın NATO’nun bir konsensüse ulaşabileceğinden emin olduğu vurgusu yapmıştı.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Çek hükümetinden onay

İsveç ve Finlandiya’nın yaptığı başvurular sonrası üye ülkelerdeki onay süreci de başladı. Çek hükümeti, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine oybirliğiyle onay verdi.

Çek Başbakan Petr Fiala, her iki ülkenin de NATO’ya katılma kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Çek lider, hem İsveç hem de Finlandiya ordularının üyelik için gerekli tüm kriterleri karşıladığını belirtti.

Üyelik protokolünün Çek parlamentosunun her iki kanadı tarafından da onaylanması gerekiyor. Çekya Başbakanı Fiala, iktidar partileri parlamentonun iki kanadında da çoğunluğu elinde bulundurduğu için onay sürecinin tamamlanmasının önünde herhangi bir engel görmediğini söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.