enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
08:40 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
08:31 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:25 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
07:20 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
23:47 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
23:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kut’ül Amare Zaferi mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Çin ve BAE Şirketlerine ‘İran Yaptırımları’

ABD’den Çin ve BAE Şirketlerine ‘İran Yaptırımları’
17.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / ABD, merkezi Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan bazı şirketlere, İran’ın petrokimya ürünlerinin satışını desteklemeleri nedeniyle yaptırım kararı aldı.

ABD Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İran merkezli Triliance Petrokimya şirketinin petrokimya ürünleri ihracatını kolaylaştırdıkları için dört kurumun kara listeye alındığı belirtildi. Washington bu yılın başında Triliance Petrokimya şirketine de yaptırım açıklamıştı.

Çarşamba günü açıklanan yaptırımların hedefi olan şirketler arasında petrol ürünlerinin İran’dan nakliyatında önemli rol oynayan Vietnam Gas and Chemicals Transportation da var.

Trump yönetimi son birkaç hafta boyunca neredeyse her gün İran ve İran’la bağlantılı kurumlara yaptırımlar açıkladı. Uzmanlar Trump yönetiminin görevi yeni başkan Joe Biden’a devredeceği 20 Ocak tarihi öncesinde yaptırımları arttırmasının Biden’ın İran’la yeni nükleer anlaşma görüşmelerini zorlaştırabileceğini belirtiyor.

Maliye Bakanı Steven Mnuchin, ‘‘İran’ın petrokimya ve petrol sektörleri İran rejiminin kötü niyetli iç ve dış politikalarını hayata geçirmek için kullandığı temel mali kaynağı oluşturuyor’’ dedi.

Mnuchin, ‘‘ABD, İran’ın petrol ve petrokimya satışına müdahil olan yasadışı aktörlere karşı önlem almaya devam edecek’’ diye konuştu.

Yaptırımlar genellikle söz konusu şirketlerin ABD’deki malvarlıklarının dondurulmasını ve Amerikalılar’ın bu şirketlerle iş yapmasının yasaklanmasını içeriyor.

Yaptırımların hedefi olan şirketler merkezi Çin’de bulunan Donghai International Ship Management Limited, Petrochem South East Limited ve merkezi Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Alpha Tech Trading ve Petroliance Trading FZE olarak açıklandı.

Donald Trump yönetimi eski Başkan Barack Obama döneminde İran’la yapılan uluslararası anlaşmadan Amerika’yı çekmiş ve İran’ın petrol sektörünü hedef alan yaptırımları yeniden yürürlüğe koymuştu.

3 Kasım seçimlerinin galibi Joe Biden ise İran’la nükleer anlaşmaya geri dönmeyi planladığını söylemişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.