enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:56 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu…
00:45 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:31 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:17 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de Yaşayan Türk Corona Tecrübesini Anlatıyor

ABD’de Yaşayan Türk Corona Tecrübesini Anlatıyor
29.03.2020
A+
A-
Seksenler_2019 banner

TÜHA HABER / Amerika’nın Washington eyaletindeki Seattle kenti, Corona virüsü vakalarının çıkış noktası oldu. Seattle’da yaşayan Elif Lee, New York seyahati dönüşü ilk belirtilerini yaşadığı hastalıkla mücadelesi, test yaptırabilmek için verdiği çabayı ve bu yolda ABD sağlık sisteminde karşısına çıkan zorlukları VOA Türkçe’yle paylaştı.

Amerika’da hastalığı hafif belirtilerle atlatanların hastaneye gitmesi önerilmiyor. Hastaların ağrı kesici ve ateş düşürücü alması, bol sıvı tüketmesi, dinlenmesi ve kendilerini çevrelerinden tecrit etmesi tavsiye ediliyor. Hatta bu nedenle birçok kişi, belirtileri hayatı tehdit edecek boyuta ulaşmadığı için test yapılarak kayıt altına geçmeden hastalığı atlatıyor.

“Nefes alma zorluğu, ateş, kan oksijen seviyesinde düşüş”

Elif Lee, Mart ayının ilk günlerinde hastalığın tüm belirtilerini taşıdığını, nefes alma zorluğu, göğsünde ağrı ve ateşin 8 gün boyunca devam ettiğini, ilk 6 günün sonunda ateşinin düşmeye başladığını, ancak bu kez de tansiyonunun yükseldiğini anlattı.

Elif Lee, tüm dünyada olduğu gibi Amerika’da da salgının ilk günlerinde yaşanan test kiti sıkıntısıyla kendisinin de karşılaştığını, hastalandıktan 13 gün sonra acile gitmek zorunda kaldığında yapılan test sonucunun negatif çıktığını söyledi.

“Test var ama yeterince eldiven ve maske olmadığı için hafif vakalara yapmıyoruz”


Ancak Elif Lee, iki kez acil servise gitmek zorunda kalmış.

Lee, son acil ziyaretinde kanda normalde yüzde 97’nin üzerinde olması gereken oksijen seviyesinin yüzde 89’a düştüğünü, bunun da virüsten kaynaklandığının söylendiğini anlattı.

Lee, zatürre ya da ikinci bir enfeksiyon olasılığı incelendikten sonra taburcu edildiğini ve eve döndükten bir süre sonra aynı belirtileri eşinin yaşadığını paylaştı.

Eşindeki semptomların daha hafif olduğunu, doktoru aradıklarında ise aldıkları yanıtın, “Evet elimizde test var ama yeterince eldiven ve maske olmadığı için hafif vakalara test yapmıyoruz,” olduğunu aktardı.

HABER : Mehtap Çolak Yılmaz & Washıngton (VOA)

Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Mart 2020]

Ya İstiklal Ya Ölüm
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.