enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de FETÖ’cüler birbirlerini dolandırdı

ABD’de FETÖ’cüler birbirlerini dolandırdı
29.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kaçan örgüt üyelerini dolandırdığı öne sürülen FETÖ’cü Ömer Casurluk hakkında ABD’de dava açıldı.

Mustafa Kemal AtatürkFETÖ’cüler, Amerika Birleşik Devletleri’ne kaçan terör örgütü üyelerini dolandırdı. Milyonlarca dolar gasp edildi. Amerikan yargısı harekete geçti.

FETÖ’nün Atlanta’daki sözde üst düzey isimleri, darbe girişiminden sonra Türkiye’den kaçan örgüt üyelerini, Ömer Casurluk’un Star Chain isimli şirketine yönlendirdi.

Şirket, Amerika Birleşik Devletleri’nde restoran açmak isteyenler adına markalar ile sözleşmeler imzaladı.

Timur Efe olarak da bilinen Ömer Casurluk’un şirketi, yatırımcılara restoranları değerinin iki katı fiyata sattı.

Casurluk, para ödemeden bu restoranlara ortak oldu ve yatırımcıları da ortak olarak göstermedi. Yatırımcılar bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayarak, paralarını geri istedi ancak geri verilmedi.

FETÖ üyeleri konuyu yargıya taşıdı

Dolandırılan örgüt üyeleri FETÖ’nün sözde üst yönetiminden yardım istedi. Sonuç alamayan örgüt üyeleri, 2020 yılında mahkemeye başvurdu.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu iddialar üzerine harekete geçti. FETÖ’cü Ömer Casurluk ve şirketi Star Chain hakkında dava açıldı. Jürili yargılama talep edildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.