enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
06:06 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
20:42 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:26 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
10:38 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD ve Türkiye Stratejik Mekanizmayı Başlattı

ABD ve Türkiye Stratejik Mekanizmayı Başlattı
05.04.2022
A+
A-

ANKARA, WASHİNGTON – TÜHA HABER / Washington ve Ankara, Ekim ayında Başkan Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Roma’da yapılan görüşmede varılan mutabakat kapsamında, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması’nı dünden itibaren başlattıklarını açıkladı.

İki ülke tarafından yapılan ortak açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nuland’ın Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’la Ankara’da heyetlerarası bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Görüşmede ekonomik ve savunma işbirliği, terörle mücadele, bölgesel ve küresel meseleler dahil olmak üzere iki ülkenin ortak çıkarlarının bulunduğu konu başlıklarının gözden geçirildiği kaydedildi.

Türkiye ve ABD’nin Ukrayna’nın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına dair ortak taahhütlerini yineledikleri ifade edildi.

ABD’nin de “Türkiye’nin savaşa adil ve diplomatik bir çözüm bulunmasını kolaylaştırmak amacıyla sergilediği çabaları memnuniyetle karşıladığı” belirtildi.

NYC Planning Commission chairperson Marisa Lago announces reopening of city's Uniform Land Use Review Procedure in September - Parkchester Times | Parkchester News and Marketplace

ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ankara’yı ziyaret edecek

Ortak açıklamada ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Marisa Lago’nun, Stratejik Mekanizma’nın ekonomik ve ticari boyutundaki işbirliğini geliştirmek üzere 5-6 Nisan 2022 tarihlerinde Ankara’yı ziyaret edeceği kaydedildi.

Türkiye ve ABD’nin, Stratejik Mekanizma çerçevesinde Dışişleri Bakanları düzeyindeki toplantıyı bu yıl içinde yapmayı planladıkları ifade edildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.