enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD ve İsrail’den ilhak planına bağlılık mesajı

ABD ve İsrail’den ilhak planına bağlılık mesajı
14.05.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İsrail’e giden ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Batı Şeria’nın yüzde 30’unun ilhakını öngören plana bağlılıklarını dile getirdi. Netanyahu ise ABD’ye İran’a karşı tutumu nedeniyle teşekkür etti. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrail’e yaptığı ziyarette Başkan Donald Trump’ın Ortadoğu Planı’na bağlılıklarını yineledi. Plan, Batı Şeria topraklarının yaklaşık yüzde 30’unun İsrail’e verilmesini ve Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmasını öngörüyor.

Pompeo, İsrail’deki temasları öncesinde yaptığı açıklamada Trump’ın “barış vizyonunu” görüşmek üzere İsrail’e gittiğini söylemiş, Ocak ayında açıklanan plan üzerinde “hâlâ çalışılması gerektiğini ve bu noktada aşama kaydettiklerini” belirtmişti.

Pompeo, Başbakan Benyamin Netanyahu ve yakında Başbakan Yardımcılığı görevini devralacak olan Benny Gantz ile görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada da “ABD’nin İsrail’e bağlılığı hiç bu kadar güçlü olmamıştı” diye konuştu.

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Bakan, “İsrail’in COVID-19’la mücadele çabalarına hayran kaldım. Ülkelerimiz, yalnızca ortak değerlerimiz tabanında değil, aynı zamanda bu pandeminin etkisini dindirme noktasındaki kararlılığımız temelinde birlik içerisindedir. Halklarımızın güvenlik ve refahını hedef alan tüm tehditlerle birlikte yüzleşeceğiz” diye konuştu. Pompeo, görüşmelerde COVID-19 ile ortak mücadelenin yanı sıra “İran’ın bölge ve dünyadaki tehlikeli faaliyetlerine karşı ortak hareketin” de ele alındığını kaydetti.

İsrail’i “önemli bir ortak” olarak nitelendiren Pompeo, İsrail’in teknolojik ve tıbbi açıdan pandemiyle mücadeledeki rolünü övdü. Üstü kapalı bir biçimde Çin’i de eleştiren Pompeo, İsrail’in “bazı ülkeler gibi gerçeklerin üstünü örtmeye çalışmadığını” ve “elindeki bilgileri paylaştığını” söyledi. Öte yandan Çarşamba günü İsrail basınına yansıyan haberlerde, Pompeo’nun İsrail’i Çin’le ekonomik ilişkilerini ciddi biçimde sınırlandırmak için zorlayacağı iddia edilmişti.

Söz konusu ziyaret, koronavirüs salgınının patlak verdiği Mart ayı başından bu yana Pompeo’nun yaptığı ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Pompeo’ya koronavirüs krizinin ortasında yaptığı ziyaretten ötürü teşekkür eden Başbakan Netanyahu, söz konusu ziyaretin Amerikan-İsrail ittifakının gücüne işaret ettiğini kaydetti. İran’ın pandemiye rağmen saldırgan tutumunu sürdürdüğünü savunan Netanyahu, Başkan Trump’a da “İran terörünün efendilerine karşı güçlü bir tavır” benimsediği için teşekkür etti.

Trump’ın Ortadoğu Planı’na, Filistinlilerin yanı sıra uluslararası toplum da karşı çıkıyor.

İsrail’in yeni koalisyon hükümetinde Netanyahu ve Benny Gantz, dönüşümlü olarak başbakanlık görevini üstlenecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Mayıs 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.