enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, doğurganlık hızındaki düşüş ile yaşlanan nüfusa dikkati çekti
23:17 Hafta sonu hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
23:03 MİT Başkanı Kalın’dan Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca’ya ziyaret
22:57 Bakan Yumaklı: Lütfen dışarıda ateş yakmayın
21:36 Başkent Ankara’da 17. Türkiye Gitar Buluşması!
19:58 Fransa yumuşak gücünü artırmak için ‘diplomatik rezerv’ başlattı
19:14 Türkiye – Türkmenistan arasında ticaret hacmi yılın ilk altı ayında yüzde 26,3 arttı
18:53 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal sulama projeleriyle atıl vaziyette bulunan tarım arazileri suyla buluştu…
17:55 Derin yoksulluk: Görünmeyenin gerçeği
17:44 Marmara Bölgesi’nde işverenler istihdamda olumlu hava bekliyor
17:31 KADEM Kocaeli Temsilciliği’nden “Aşurede Buluşalım” Etkinliği
17:02 Kocaeli Organizasyonuna yeni bir soluk!
10:09 İletişim Başkanı Altun: Özgür Özel’in ifadeleri toplumsal barışı zedeleyen ciddi bir sorumsuzluktur
09:51 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına tepki
09:39 Bakan Tunç: Kamu düzenini bozan eylemler, ifade özgürlüğü hakkı kapsamında değerlendirilemez
09:29 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İran-İsrail çatışmaları nedeniyle İran’da kalan uçaklar, Türkiye’ye geri getirilecek”
09:20 Sanayide kullanılan su nereden geliyor
09:19 6 kıtaya karavan satıyor
09:17 Kaspersky uzmanları, kullanıcıların kişisel verilerini çalmak amacıyla oluşturulan sahte internet siteleri konusunda uyarıyor.
08:29 Genel Ticaret Sistemi’ne (GTS) göre ihracat, yüzde 8 artışla 20 milyar 537 milyon dolara çıktı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Paris Anlaşması’ndan Resmen Çekildi

ABD Paris Anlaşması’ndan Resmen Çekildi
06.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / ABD, Paris Anlaşması’ndan resmen çekilen ilk ülke oldu. Joe Biden, seçim kampanyasında, Başkan seçilirse mümkün olan en kısa sürede anlaşmaya yeniden katılmaya çalışacağını söylemişti.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın (İklim Haber)’nın İnternet Sitesi’nde yer alan haberine dayandırdığına göre, Tüm dünyanın merakla takip ettiği başkanlık seçimi sırasında ABD, Paris Anlaşması’ndan çekilen ilk ülke oldu. ABD Başkanı Donald Trump 1 Temmuz 2017’de anlaşmadan çekilme niyetini açıklamıştı, ancak Birleşmiş Milletler düzenlemeleri uyarınca anlaşmadan ayrılmak isteyen bir ülke üç yıl beklemek zorunda. Bu nedenle ülkesi, 4 Kasım 2020 itibarıyla anlaşmadan çekilmiş oldu.

İklim değişikliği tehdidine karşı küresel tepkiyi güçlendirmek için 2015’te hazırlanan anlaşma, “Küresel sıcaklık artışını sanayi öncesi seviyelerin iki derece altında tutmayı ve bir buçuk dereceye kadar sınırlandırmayı” hedefliyor.

Çekilme, dünyadaki en büyük ikinci kirleticinin ve enerji jeopolitiğinin en büyük ekonomisinin yokluğu anlamına geliyor. Bunun hem ABD’de hem de diğer ülkelerde salımları azaltma konusundaki ilerleme için olumsuz etkileri olabilir.

ABD’nin anlaşmayı terk etmesi ayrıca Brezilya, Suudi Arabistan, Hindistan ve Avustralya gibi büyük fosil yakıt üreticilerinin hiçbir şey yapmamaları konusunda ellerini güçlendiriyor ve diplomatik liderliği omuzlamayı Avrupa’ya devrediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı artık Paris Anlaşması’yla ilgili BM iklim toplantılarında aktif bir üye olmayacak fakat “gözlemci” olarak oturmasına izin verilecek. Birleşmiş Milletler İklim Sözleşmesi’nin (Paris Anlaşması’nın sadece bir parçası) bir üyesi olarak kalacak. Bunun nasıl işleyeceği henüz netlik kazanmadı.

Kurallara göre, ABD bir ay önceden haber vererek tekrar anlaşmaya katılabilir. Joe Biden, seçim kampanyasında, Başkan seçilirse mümkün olan en kısa sürede yeniden katılmaya çalışacağını söylemişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Kasım 2020]

Pelin Çift İle Gündem Ötesi‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında.. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.