enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
20:49 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
19:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
06:35 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD, Kuzey Akım 2’ye yönelik yaptırımlardan kısmen vazgeçti

ABD, Kuzey Akım 2’ye yönelik yaptırımlardan kısmen vazgeçti
21.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / ABD, Rus doğal gazını Baltık Denizi üzerinden Almanya’da taşıyacak Kuzey Akım 2 boru hattı projesini inşa eden şirkete yönelik yaptırımlardan feragat etti.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı dpa’nın haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Joe Biden yönetimi, Rus doğal gazını doğrudan Almanya’ya nakledecek olan Kuzey Akım 2 projesini inşa eden şirkete yönelik yaptırımlardan vazgeçti.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’ın Kongre’ye sunduğu raporda, Nord Stream 2 şirketinin CEO’su Matthias Warnig ve şirketin dört diğer çalışana yönelik yaptırımlardan vazgeçilmesinin ABD’nin “ulusal çıkarları” ile örtüştüğü ifade edildi.

Söz konusu yaptırımların ABD’nin Almanya, AB ve Avrupa’daki diğer müttefiklerle olan ilişkisine zarar verebileceği belirtildi.

Türk Akım’daki şirkete yaptırım

Alman haber ajansı dpa‘nın rapora dayandırdığı haberinde, ABD’nin yaptırım yasaları uyarınca, Kuzey Akım 2 ve Rus doğal gazını Türkiye’ye taşıyacak Türk Akım projeleri kapsamında boru döşeme işini üstlenen dört Rus gemisine ise yaptırım uygulanacağı kaydedildi. Ayrıca, dört Rus şirkete de yaptırım uygulanacağı belirtildi.

Ancak Kuzey Akım 2 projesinin sonuna gelinmiş olması nedeniyle, ABD’nin projenin tamamlanmasını engellemeyeceği tahmin ediliyor. Muhalefetteki Cumhuriyetçiler, Demokrat Başkan Biden’i Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “hediye vermekle” suçluyor.

Cumhuriyetçi Senatör Jim Risch, Biden yönetiminin Alman ve Rus çıkarlarını; Orta, Doğu ve Kuzey Avrupa’daki müttefiklerinin çıkarlarının üstünde tuttuğunu ve boru hattı projesini Putin ile siyasi pazarlık için kullanılacak politik bir araç olarak gördüğünü iddia ederek eleştirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in Kuzey Akım 2’yi inşa eden şirkete yaptırımlardan feragat etmesi sonucu Ukrayna’nın enerji konusundaki rolü ve Avrupa enerji güvenliği konularında Almanya ile diplomatik görüşmeler için zemin hazırladığı belirtiliyor.

Rus doğal gazının Avrupa’ya sevkiyatında önemli bir rol üstlenen Ukrayna, Baltık Denizi’nde inşası devam eden Kuzey Akım 2 boru hattını endişeyle karşılıyor.

Kararın yankıları

ABD’nin, Kuzey Akım 2 boru hattını inşa eden şirkete yaptırımlarından feragat etmesi Almanya’da memnuniyetle karşılandı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yaptırımlardan vazgeçilmesini “yapıcı bir adım” olarak değerlendirdi. Maas, “Bu karar, Almanya’nın ABD için önemli bir müttefik olarak değerlendirilmesinin işareti. Bu proje artık aramızdaki mükemmel iş birliği üzerinde engel teşkil etmeyecek” dedi.

Yaptırımların kaldırılmasının ABD ve Rusya arasındaki gerginliği de azaltabileceği belirtiliyor. Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, kararı “olumlu bir işaret” olarak nitelendirerek, bahsi geçen yaptırımların yasa dışı olduğunu ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini ifade etti.

***
Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Mayıs 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.