enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD, Irak’ta büyükelçiliğinden acil ihtiyaç duyulmayan personeli tahliye ediyor

ABD, Irak’ta büyükelçiliğinden acil ihtiyaç duyulmayan personeli tahliye ediyor
23.10.2023
A+
A-

Cuma tarihli ancak pazar günü yapılan bir açıklamayla duyurulan bu talimatın, “ABD personeline ve çıkarlarına yönelik artan güvenlik tehditleri nedeniyle” verildiği bildirildi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Siyonist bir grup AFP binasına saldırdıTÜHA Haber’in EuroNews’e dayandırdığı AFP kaynaklı haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın başkenti Bağdat’taki büyükelçiliğinde acil ihtiyaç duyulmayan personelin tahliye edilmesini istedi.

Washington ayrıca bu ülkenin Erbil kentindeki konsolosluğunda da acil ihtiyaç duyulmayan personelin Irak’ı terk etmesi talimatını verdi.

AFP’nin haberinde cuma tarihli ancak pazar günü yapılan bir açıklamayla duyurulan bu talimatın, “ABD personeline ve çıkarlarına yönelik artan güvenlik tehditleri nedeniyle” verildiği bildirildi.

Açıklamada, ABD vatandaşlarına Irak’a gitmemeleri tavsiye edildi.

Bölgede gerilim tırmanıyor

Hamas’ın İsrail’e saldırılarının ardından bu ülkenin Gazze, Batı Şeria ile Suriye ve Lübnan’a yönelik hava saldırılarıyla bölgede artan gerilimin ABD’nin bu kararında etkili olduğu tahmin ediliyor.

Savunma Bakanı bugün ne söyledi?

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin bugün yaptığı açıklamada, Orta Doğu’daki çatışmayı “genişletmeye” kalkışacak herhangi bir “örgüt” veya “ülkeyi” uyararak, ülkesinin çıkarları hedef alınırsa Washington’un “harekete geçmekten çekinmeyeceğini” söyledi.

Austin, ‘İran ve vekil güçlerinin son zamanlarda tırmandırdığı gerilimde’ İsrail’i desteklemek ve ABD’nin bölgedeki savunma duruşunu güçlendirmek için Orta Doğu’ya daha fazla askeri varlık göndereceğini bildirdi.

Hamas ile İsrail arasında 7 Ekim’de başlayan savaşın ardından bölgeye 2 uçak gemisi ve 2 bin asker gönderen ABD yönetimi, güçlerini hava savunma sistemleri ile takviye edeceğini duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.