enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Yazar Yavuz DONAT yazdı: Atatürk’ün basın toplantısı…16 Ocak…
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
00:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
00:05 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:48 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:23 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:49 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:06 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:20 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
00:32 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:19 Rusya’da Türk dizileri paniği!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD: Gazze’ye yardım konvoylarını yağmalayan İsrailli suçluları Netanyahu’ya bildirdik

ABD: Gazze’ye yardım konvoylarını yağmalayan İsrailli suçluları Netanyahu’ya bildirdik
19.06.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ABD’nin büyük ihtiyaç duyulan insani yardım malzemelerini Gazze’nin savaştan zarar görmüş bölgelerine taşıyan yardım kamyonları ve şoförlerine yönelik saldırılar meselesini gündeme getirdiğini söyledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

  TÜHA Haber’in Şarku’l Avsat’a dayandırdığı Independent kaynaklı haberine göre, Matthew Miller, kurumun günlük basın toplantısında Biden yönetiminin bu saldırılarla ilgili endişelerini İsrail hükümetine ilettiğini söyledi ancak ABD’nin bu geçişlerin İsrail tarafından kaynaklanan şiddetten arındırılmasını sağlamak için atabileceği ya da atacağı somut adımlar hakkında bilgi vermedi.

Miller pazartesi günü The Independent’ın sorusunu şöyle yanıtladı:

“Evet, bu konuyu İsrail hükümetine ilettik. Birleşmiş Milletler’deki ortaklarımızla da bu konuyu görüştük. Bu yeni bir şey değil. Zaman içinde inişli çıkışlı bir seyir izleyen bir mesele ama daha önce de kamyonların suçluların saldırısına uğradığı ve yardımların başka yerlere yönlendirilip karaborsada satıldığı zamanlar olmuştu. Son zamanlarda, Gazze’de insani yardımların bir kısmının dağıtımını sınırlayan bir sorun yeniden ortaya çıktı. Bu konuda sadece İsrail’le değil Birleşmiş Milletler kuruluşlarıyla da birlikte çalışıyoruz.”

Dışişleri Bakanlığı ABD’li yetkililerin İsrailli muhataplarına Gazze’ye daha fazla yardım girmesine izin vermeleri için sürekli baskı yaptığını aylardır iddia ediyor. Ancak pazartesi günkü açıklama, ABD’nin konunun çözülmesi gereken bir mesele olarak İsrail hükümetine özellikle iletildiğini ilk kez doğrulaması olabilir.

Geçen hafta Biden yönetimi sorunu ele almak üzere kendi adımlarını attı ve İsrail’in sağcı yerleşimci hareketiyle bağları olduğu bildirilen “Tsav 9” diye bilinen grubun üyelerine yaptırım uygulama kararı aldı. Bu yaptırımlar özellikle grup üyelerinin yardım kamyonlarına yönelik saldırılara karışmasına yanıt olarak duyuruldu.

Beyaz Saray ayrıca bazı yardımların deniz yoluyla geçişine izin vermek üzere Gazze’de geçici bir iskele inşa edilmesi talimatını vermişti. Geçen hafta Savunma Bakanlığı, 9’la 10 Haziran arasında iki gün süreyle geçici olarak kapatılan iskele aracılığıyla Gazze’ye bin tondan fazla insani yardım ulaştırıldığını açıkladı.

Mayısta Dışişleri Bakanlığı, yerleşimcilerin Tarqumiya geçişinde bir konvoyu yağmaladıktan sonra bazı insani yardım paketlerini imha ettiklerini gösteren videoların ortaya çıkmasının ardından İsrail’i “daha fazlasını yapmaya” ve “bu gibi aktörleri sorumlu tutmaya” çağıran ilk doğrudan kamuoyu açıklamasını yayımlamıştı.

Sözcü Vedant Patel o tarihte yaptığı açıklamada İsrailli yetkililerin “Gazze’ye daha fazla insani yardım ulaştırmak gibi önemli olduğunu bildiğimiz bir konuda tutarsız eylemlerde bulunulduğunda bu gibi aktörleri sorumlu tutmak için daha fazlasını yapmaları gerektiğini” söylemişti.

“İnsani yardım kısıtlanmamalı ve kısıtlanamaz, durdurulmamalı ve durdurulamaz ya da engellenmemeli ve engellenemez.”

Aynı gün Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre de “[Gazze’ye] yardım seviyesinin yetersiz kaldığını” söylemişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.