enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD: Gazze’ye yardım konvoylarını yağmalayan İsrailli suçluları Netanyahu’ya bildirdik

ABD: Gazze’ye yardım konvoylarını yağmalayan İsrailli suçluları Netanyahu’ya bildirdik
19.06.2024
A+
A-

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ABD’nin büyük ihtiyaç duyulan insani yardım malzemelerini Gazze’nin savaştan zarar görmüş bölgelerine taşıyan yardım kamyonları ve şoförlerine yönelik saldırılar meselesini gündeme getirdiğini söyledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

  TÜHA Haber’in Şarku’l Avsat’a dayandırdığı Independent kaynaklı haberine göre, Matthew Miller, kurumun günlük basın toplantısında Biden yönetiminin bu saldırılarla ilgili endişelerini İsrail hükümetine ilettiğini söyledi ancak ABD’nin bu geçişlerin İsrail tarafından kaynaklanan şiddetten arındırılmasını sağlamak için atabileceği ya da atacağı somut adımlar hakkında bilgi vermedi.

Miller pazartesi günü The Independent’ın sorusunu şöyle yanıtladı:

“Evet, bu konuyu İsrail hükümetine ilettik. Birleşmiş Milletler’deki ortaklarımızla da bu konuyu görüştük. Bu yeni bir şey değil. Zaman içinde inişli çıkışlı bir seyir izleyen bir mesele ama daha önce de kamyonların suçluların saldırısına uğradığı ve yardımların başka yerlere yönlendirilip karaborsada satıldığı zamanlar olmuştu. Son zamanlarda, Gazze’de insani yardımların bir kısmının dağıtımını sınırlayan bir sorun yeniden ortaya çıktı. Bu konuda sadece İsrail’le değil Birleşmiş Milletler kuruluşlarıyla da birlikte çalışıyoruz.”

Dışişleri Bakanlığı ABD’li yetkililerin İsrailli muhataplarına Gazze’ye daha fazla yardım girmesine izin vermeleri için sürekli baskı yaptığını aylardır iddia ediyor. Ancak pazartesi günkü açıklama, ABD’nin konunun çözülmesi gereken bir mesele olarak İsrail hükümetine özellikle iletildiğini ilk kez doğrulaması olabilir.

Geçen hafta Biden yönetimi sorunu ele almak üzere kendi adımlarını attı ve İsrail’in sağcı yerleşimci hareketiyle bağları olduğu bildirilen “Tsav 9” diye bilinen grubun üyelerine yaptırım uygulama kararı aldı. Bu yaptırımlar özellikle grup üyelerinin yardım kamyonlarına yönelik saldırılara karışmasına yanıt olarak duyuruldu.

Beyaz Saray ayrıca bazı yardımların deniz yoluyla geçişine izin vermek üzere Gazze’de geçici bir iskele inşa edilmesi talimatını vermişti. Geçen hafta Savunma Bakanlığı, 9’la 10 Haziran arasında iki gün süreyle geçici olarak kapatılan iskele aracılığıyla Gazze’ye bin tondan fazla insani yardım ulaştırıldığını açıkladı.

Mayısta Dışişleri Bakanlığı, yerleşimcilerin Tarqumiya geçişinde bir konvoyu yağmaladıktan sonra bazı insani yardım paketlerini imha ettiklerini gösteren videoların ortaya çıkmasının ardından İsrail’i “daha fazlasını yapmaya” ve “bu gibi aktörleri sorumlu tutmaya” çağıran ilk doğrudan kamuoyu açıklamasını yayımlamıştı.

Sözcü Vedant Patel o tarihte yaptığı açıklamada İsrailli yetkililerin “Gazze’ye daha fazla insani yardım ulaştırmak gibi önemli olduğunu bildiğimiz bir konuda tutarsız eylemlerde bulunulduğunda bu gibi aktörleri sorumlu tutmak için daha fazlasını yapmaları gerektiğini” söylemişti.

“İnsani yardım kısıtlanmamalı ve kısıtlanamaz, durdurulmamalı ve durdurulamaz ya da engellenmemeli ve engellenemez.”

Aynı gün Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre de “[Gazze’ye] yardım seviyesinin yetersiz kaldığını” söylemişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.