enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:50 İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 15’i yakalandı.
23:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamber ocağımıza 9 yeni cami kazandırdık
23:04 Erdoğan: Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak
22:56 Sıcaklıklar 6-12 derece daha artacak
10:14 “Özgür Duvar” fikirlerle doldu
09:51 28 ilde DEAŞ opearasyonu: 153 gözaltı
09:43 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 14’ü yakalandı.
07:55 GMKA’dan, 2025 Yılı Yeşil Gelecek Programı Bilgilendirme Toplantısı ve Proje Başvurusu Hazırlama Eğitimi
07:05 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 47 ilde mülkiyetindeki 508 taşınmazı açık artırma yöntemiyle satışa sunacak.
00:02 Adalet Bakanı Tunç, “Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu 1. Toplantısı”nda konuştu
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmed Şara ile görüştü
23:47 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında yakalama kararı bulunan eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş’in Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alındı
23:38 Fatih Altaylı hakkında “Cumhurbaşkanını tehdit” suçundan 5 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.
23:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki İZBETON AŞ’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında hazırlanan iddianamenin detayları…
23:08 UL/FM sertifikalı pompalarla yangın riski azalıyor, sigorta primleri düşüyor
22:43 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik hazırlanan 2 iddianamede, şüpheliler hakkında 3’er yıldan 14’er yıla kadar hapis cezası istendi.
22:23 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Suriye’yi hedef alan saldırılarına tepki gösterdi
22:12 Bolu’nun Kartalkaya otel faciasında, 36’sı çocuk 78 kişinin yaşamını yitirdiği davasının ilk duruşmasında ara karar çıktı.
21:58 HAKMAR’ın sahibi Zeki Doruk mal varlığını FETÖ’ye bırakmış
21:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’nin parçalanmasına kesinlikle rıza göstermeyiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Dışişleri Bakan Blinken: Türkiye güçlü ve değerli bir müttefik, NATO’da kalması herkesin çıkarına

ABD Dışişleri Bakan Blinken: Türkiye güçlü ve değerli bir müttefik, NATO’da kalması herkesin çıkarına
23.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Türkiye’nin güçü ve değerli bir müttefik olduğunı söyledi. Blinken, Türkiye’nin NATO üyeliğinin sürmesinin ittifakın ve Ankara’nın çıkarına olduğunu vurguladı.

Anthony Blinken, Brüksel’de NATO Dışişleri Bakanları toplantısı öncesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le düzenlediği ortak basın toplantısında, “Türkiye’yle aramızda görüş ayrılıkları olduğu sır değil” dedi.

Bu noktada Doğu Akdeniz’deki gerginliklere ve Ankara’nın Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın almasına dikkat çeken Blinken, yine de Türkiye’nin çok uzun süredir değerli bir müttefik olduğunu belirtti.

Blinken, “Türkiye’yi NATO’da tutmamızın bizim de fazlasıyla çıkarımıza olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

Amerikalı bakan sözlerini şöyle sürdürdü:

“NATO, özellikle Doğu Akdeniz’deki bazı anlaşmazlıkların üstesinden gelinmesinde ne kadar etkili olduğunu gösterdi…NATO’nun, müttefiklerin birlikte bir masada sorunlarını tartıştıkları, onlara çözüm yolu bulmaya çalıştıkları bir platform olması gerektiğine inanıyorum. Bizim yapmaya çalıştğımız şey de bu”.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab'a bakıyor

NATO Dışişleri Bakanları toplantısına Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılıyor.

Çavuşoğlu ve Blinken’in ilk ikili görüşmelerini Brüksel’de yapmaları bekleniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.