enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
20:49 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
19:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
06:35 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Beşar Esat’ın Oğlunu da Yaptırım Listesine Aldı

ABD Beşar Esat’ın Oğlunu da Yaptırım Listesine Aldı
02.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / ABD yönetimi aralarında Suriye lideri Beşar Esat’ın oğlu Hafız Esat’ın ve Suriye ordusunun bir biriminin de bulunduğu 14 kişi ve kuruluşu yaptırım listesine dahil ettiğini açıkladı.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kelly Craft, BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye’deki insani durumla ilgili toplantısında konuştu. Craft, “Artık Esat’ın bu gereksiz ve ölümcül savaşını bitirme zamanı. Herşeyden önce yaptırımlarımızın hedefi budur”dedi.

Söz konusu yaptırım kararlarının geçen ay yürürlüğe giren “Diktatör Suriye Sivil Koruma Yasası” kapsamında alındığı belirtildi.

Yasanın ismi, Suriye’de iç savaşın başladığı ilk günlerde Suriye’deki hapishanelerden sızan işkence fotolarından esinlenerek diktatör tanımlamasını içeriyor.

Craft, bu kez getirilen yaptırım uygulamalarına da Hama ve Maarat El-Numan adını verdiklerini söyledi.

Craft, 2011 ve 2019 ‘da Suriye’de bu şehirlerde katledilen kişileri anmak adına bu ismin kullanıldığını belirtti.

2011 yılının Haziran ayında Esat yönetimi hükümete karşı eylemleri kanlı bir biçimde bastırmış ve onlarca kişi hayatını kaybetmişti. 2019 yılının Temmuz ayında da Maarat El-Numan’da rejim güçleri uçaklarının bir Pazar yerini bombalaması sonucu 40’dan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “Bugün alınan kararlar Esat rejimini bu cinayetlerden sorumlu tutmak adınadır. Suriye’de barışı, istikrarı ve hukukun üstünlüğünü destekleyenlerin yanında olan ABD yönetiminin bu yaptırımları Suriye halkını hedef almıyor” denildi.

Yaptırım listesine alınanlar arasında Beşar Esat’ın 18 yaşındaki oğlu ve kuzeni General Zuhayir Tevfik El-Esat da yer alıyor. Ayrıca Suriye Arap Ordusu’nun 1. Ordusu da ateşkesi engellediği gerekçesiyle yaptırım listesinde yer aldı.

Amerikan Hazine Bakanlığı, Esat hükümetinin yeniden yapılanma çabalarına destek sağlayan yatırımcı ve kuruluşlara da yaptırım uyguluyor. Söz konusu yaptırımlar çerçevesinde bu kişi ve kurumların ABD’deki varlıklarına erişimleri engellenirken bu kişi ve kurumlarla iş yapan üçüncü şahıslar da yaptırım kurallarına tabi olabiliyor.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin de yaptığı açıklamada, “Esat rejimi insanların acı çekmesinden faydalanırken ABD, Suriye halkına insani yardım ulaştırmak konusunda verdiği sözün arkasındadır” dedi.

ABD, 2011 yılından bu yana Suriye’ye 11,3 milyar dolar tutarında insani yardım sağladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.