enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Belarus’a Yönelik Yaptırımlara Hazırlanıyor

ABD Belarus’a Yönelik Yaptırımlara Hazırlanıyor
30.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / ABD, Belarus yönetiminin önde gelen isimlerine yönelik olarak bir yaptırım listesi hazırlandığını açıkladı. Söz konusu karar Belarus’un, muhalif bir gazeteciyi gözaltına almak üzere bir yolcu uçağını, kendi hava sahasına giridkten sonra zorla indirmesi sonrasında alındı. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, 2019 yılında ABD ve Belarus arasında karşılıklı olarak hava sahalarını kullanmaya olanak veren anlaşmayı da askıya aldığını açıkladı. Psaki, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko’yu doğrudan hedef alacak yaptırımların da devreye gireceğini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü ayrıca Lukaşenko’ya, 23 Mayıs’ta gerçekleşen olayla ilgili olarak uluslararası, şeffaf bir soruşturma yapılabilmesini temin etmesi çağrısında bulundu.

Psaki, ABD’nin Avrupa Birliği üyesi ülkelerle birlikte bir yaptırım listesi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Söz konusu yaptırımlar Lukaşenko’nun insan hakları ihlalleri, seçimlere hile karıştırılması ve 23 Mayıs’ta yolcu uçağının zorla indirilmesi eylemlerini hedef alacak.

ABD yönetimi, geçen yıl Ağustos ayında düzenlenen seçimlerle ilgili olarak da daha önce Belaruslu 8 yöneticiyi yaptırımlar listesine almıştı.

ABD Maliye Bakanlığı’nın Başkan Biden’a sunmak üzere Lukaşenko hükümetini hedef alan bazı yaptırımlar içeren bir kararname üzerinde çalıştığı ifade ediliyor. Kararname kapsamında Belarus hükümetine ait 9 şirketin kapsamlı şekilde yaptırım listesine alınması bekleniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.