enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:36 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliği, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:28 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) İstanbul ve Ankara’da 10 Ocak buluşmaları
00:24 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:19 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:16 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:13 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:10 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
00:00 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Belarus’a Yönelik Yaptırımlara Hazırlanıyor

ABD Belarus’a Yönelik Yaptırımlara Hazırlanıyor
30.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / ABD, Belarus yönetiminin önde gelen isimlerine yönelik olarak bir yaptırım listesi hazırlandığını açıkladı. Söz konusu karar Belarus’un, muhalif bir gazeteciyi gözaltına almak üzere bir yolcu uçağını, kendi hava sahasına giridkten sonra zorla indirmesi sonrasında alındı. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, 2019 yılında ABD ve Belarus arasında karşılıklı olarak hava sahalarını kullanmaya olanak veren anlaşmayı da askıya aldığını açıkladı. Psaki, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko’yu doğrudan hedef alacak yaptırımların da devreye gireceğini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü ayrıca Lukaşenko’ya, 23 Mayıs’ta gerçekleşen olayla ilgili olarak uluslararası, şeffaf bir soruşturma yapılabilmesini temin etmesi çağrısında bulundu.

Psaki, ABD’nin Avrupa Birliği üyesi ülkelerle birlikte bir yaptırım listesi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Söz konusu yaptırımlar Lukaşenko’nun insan hakları ihlalleri, seçimlere hile karıştırılması ve 23 Mayıs’ta yolcu uçağının zorla indirilmesi eylemlerini hedef alacak.

ABD yönetimi, geçen yıl Ağustos ayında düzenlenen seçimlerle ilgili olarak da daha önce Belaruslu 8 yöneticiyi yaptırımlar listesine almıştı.

ABD Maliye Bakanlığı’nın Başkan Biden’a sunmak üzere Lukaşenko hükümetini hedef alan bazı yaptırımlar içeren bir kararname üzerinde çalıştığı ifade ediliyor. Kararname kapsamında Belarus hükümetine ait 9 şirketin kapsamlı şekilde yaptırım listesine alınması bekleniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.