enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Seyahat Kısıtlamalarını Gevşetmeyi Planlıyor

AB Seyahat Kısıtlamalarını Gevşetmeyi Planlıyor
04.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Birliği yönetimi, daha fazla ülkeden yabancı turistin Avrupa’yı ziyaret etmesi için Corona virüsü nedeniyle alınan seyahat kısıtlamalarının gelecek ay gevşetilmesi tavsiyesinde bulundu. Avrupalı yetkililer, kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte, salgın nedeniyle zarar gören turizm endüstrisinin bu yaz yeniden canlanmasını umuyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters)’e dayandırdığı habere göre, mevcut kısıtlamalara göre, aralarında Avustralya ve Singapur’un da olduğu sadece yedi ülkeden turistler, aşı olup olmadıklarına bakılmaksızın tatillerde AB ülkelerine girebiliyor. Ancak bu kişiler, testler ya da karantinaya tabi tutulabiliyor.

Avrupa Komisyonu’nun Pazartesi günü açıkladığı ancak uygulamaya girmesi için üye ülkelerin onayını gerektiren yeni öneriler, tam doz aşılarını olmuş ve “iyi bir epidemiyolojik duruma sahip” ülkelerin vatandaşlarına Avrupa’nın kapılarını tekrar açıyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “Güvenli bir şekilde turizm endüstrisini yeniden canlandırmanın ve sınırlar ötesi dostlukları yenilemenin zamanı” ifadesini kullandı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) verilerine göre, İngiltere, Rusya ve bir dizi diğer ülke vatandaşı bu yeni açıklanan kriterlere uyuyor. Amerikan vatandaşları ise henüz kriterleri karşılamıyor.

AB’den bir yetkili, toplu yaz seyahatleri başlamadan önce bu önerilerin onaylanıp uygulamaya konulmasını istediklerini söyledi.

AB üyesi 27 ülkenin önerileri bugün görüşmeye başlaması bekleniyor. Yetkili, kararın bu ay içinde çıkmasını umduklarını belirtti.

Corona virüsü salgını kaynaklı seyahat kısıtlamaları, AB’nin turizm endüstrisine ağır darbeler indirdi. AB içinde zaman zaman salgına karşı ortak bir duruş belirlemede zorluklar yaşandı.

Yeni öneriler kabul edildiği takdirde AB ülkelerinden yeni ortak yaklaşımı uygulamalarının beklendiği ancak yasal olarak zorunlu olmadıkları da belirtildi.

Avrupa Komisyonu, AB’nin tanıdığı aşıların tüm dozlarını olanların herhangi bir ülkeden Avrupa’ya giriş yapmasına izin verilmesini tavsiye etti. Komisyon, Dünya Sağlık Örgütü’nün onayını aldıkları takdirde diğer aşıların de listeye eklenebileceğini kaydetti.

Avrupa İlaç Dairesi şimdiye kadar Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson ve AstraZeneca aşılarını onayladı.

Dünya Sağlık Örgütü de bu aşıları daha önce onaylamıştı ve örgütün bu hafta da iki Çin aşısının kullanımı konusunda karara varması bekleniyor. Ayrıca hem Avrupa İlaç Dairesi hem de Dünya Sağlık Örgütü, Rus Sputnik V aşısına onayı halen değerlendiriyor.

Avrupa Komisyonu, üçüncü ülkelerden tatil amaçlı seyahatlere izin verilmesi konusundaki önerilerine ilişkin karar vermede, karşılıklılık esasının da hesaba katılması gerektiğini belirtti.

Komisyon ayrıca, Corona virüsünün yeni türlerinin ülkelere girmesi riskini sınırlamak için, salgın durumu keskin biçimde kötüye giden ülkelerden seyahat kısıtlamalarını süratle yeniden devreye sokmaya imkan tanıyacak yeni bir “acil fren” mekanizması önerdi.

AB ülkelerinin durumu her iki haftada bir gözden geçireceği bilgisi verildi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.