enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Teşkilat akademilerini asla sıradan bir eğitim faaliyeti olarak görmüyoruz”
22:39 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
21:01 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı: Bölgesel kuraklıkların şiddeti artıyor.
11:39 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:23 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:11 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
09:06 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
07:48 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
04:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:58 Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, mütedeyyin seçmene “koyun” diyen seküler bağnazları yerin dibine soktu.
00:39 Küba ve Sömürgecilik
00:32 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:25 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:01 Muğla Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde artan orman yangınlarına karşı tüm birimlerini teyakkuza geçirdi
23:29 ABD ve Suriye Dışişleri Bakanları kimyasal silahlar, yaptırımlar ve ‘İran’ın müdahalesini’ görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB, fosil yakıt firmalarının iklim fonuna katkıda bulunmasını istiyor

AB, fosil yakıt firmalarının iklim fonuna katkıda bulunmasını istiyor
16.03.2024
A+
A-

Reuters tarafından görülen bir taslak belgeye göre AB, Birleşmiş Milletler hedefi kapsamında yoksul ülkelerdeki iklim değişikliğiyle mücadeleye ödeme yapılmasına yardımcı olması için fosil yakıt endüstrisine çağrıda bulunacak.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA’nın İklim Haberden aktardığı Gazeteci Didem TAŞBAŞI’nın Reuters’a kaynaklı haberine göre, Reuters’ın haberine göre, AB dışişleri bakanlarının bu ayın sonlarında yapacağı toplantıya ilişkin taslak bildiride, taslak belgede Avrupa Birliği’nin, Birleşmiş Milletler hedefi kapsamında yoksul ülkelerdeki iklim değişikliğiyle mücadele için ödeme yapılmasına yardımcı olması için fosil yakıt endüstrisine çağrıda bulunacağı görülüyor.

Taslak belgede, 27 ülkeden oluşan blokun petrol ve gaz sektörünün de katkıda bulunması gerektiğini savunacağı ortaya çıktı. Reuters’ın bildirimine göre taslak bildiride, “Kamu finansmanının tek başına yeni hedef için gerekli miktarı sağlayamayacağı kabul edilerek, fosil yakıt sektörü de dahil olmak üzere çok çeşitli kaynaklardan ek, yeni ve yenilikçi finansman kaynakları belirlenmeli ve kullanılmalıdır.” deniliyor.

Taslak belgede ayrıca AB’nin, Çin ve Orta Doğu ülkeleri gibi gelişmekte olan büyük ekonomilerin ve yüksek karbon emisyonuna sahip olan ve kişi başına düşen servete sahip olanların yeni BM iklim finansmanı hedefine yönelik ödeme yapmalarını talep etmeye devam edeceği de belirtiliyor.

Gazeteci* Didem TAŞBAŞI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.