enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:11 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:41 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:05 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:43 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:14 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:03 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:24 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:48 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
00:36 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:20 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
00:19 Erzurum’da sokak kedileri unutulmadı!
00:09 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
18:39 Türk bayrağına yönelik alçak provokasyona soruşturma başlatıldı
11:47 Kocaeli’nde kar ve yağışlar önce dereleri, sonra Sapanca Gölü’nü güldürdü
00:59 Uykusuzluk depresyona yol açıyor
00:57 ABD Başkanı Trump, Grönland’ı ilhak girişimi hakkında NBC’ye değerlendirmelerde bulundu
00:40 Esenboğa Havalimanı’nda 3. pist ve yeni kule hizmete girdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Esad’a yönelik yaptırımlarını uzattı

AB Esad’a yönelik yaptırımlarını uzattı
28.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Birliği (AB) Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetine yönelik ambargoları bir yıl uzattı. AB ülkeye petrol ambargosu ve Suriye Merkez Bankası varlıklarının dondurulması gibi yaptırımlar uyguluyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP’nin haberine göre, Avrupa Birliği (AB), Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümeti ve destekçilerine yönelik yaptırımların 1 Haziran 2022 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Yaptırımlar petrol ambargosu, yatırımların kısıtlanması ve Suriye Merkez Bankası varlıklarının dondurulması gibi önlemleri içeriyor.

Suriye halkına baskı yapmaya yönelik olarak kullanılabilecek ekipman ve teknoloji ihracatı da yaptırımlar kapsamında bulunuyor. Buna telefon ve internet trafiğini izleme ekipmanları da dahil. Suriye’ye silah yaptırımı 2013 yılında uzatılması engellendiğinden bu yana uygulanmıyor. Fransa ve İngiltere Esad muhaliflerine silah sağlayabilmek adına ambargonun uzatılmasına karşı çıkmıştı.

Suriye rejimiyle bağlantılı kişilere yaptırım

AB aynı zamanda Suriye rejimi, temsilci ve destekçileri listesinde de güncelleme yaptı. Listede şu anda 283 Suriyeli bulunuyor. AB’ye girmesi yasak olan bu kişilerin AB ülkelerindeki muhtemel varlıkları da dondurulmuş durumda. Ayrıca 70 Suriyeli kurum ve şirketin AB’deki varlıkları da donduruldu.

AB Konseyi’nden yapılan açıklamada AB yaptırımlarının insani yardımı engelleyici bir nitelik taşımadığının altı çizilerek gıda, ilaç ve tıbbi cihaz teslimatlarının bu durumdan etkilenmediği belirtildi.

Suriye’de  önceki gün yapılan devlet başkanlığı seçimlerine açıklamada değinilmedi. ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere’nin dışişleri bakanları seçimler öncesi yayınladıkları açıklamada Suriye’de yapılacak devlet başkanlığı seçimleriyle ilgili görüş bildirmişti. Ortak açıklamada Suriye’de düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinin ne serbest ne de adil olacağı ifade edilmiş, Suriye Devlet Beşar Esad ise düzenlenen seçimlerinin meşruluğunu savunmuştu.

Beşar Esad, Suriye’de 2000 yılından bu yana iktidarı elinde bulunduruyor. Ülkede 2011 yılında patlak veren iç savaşta bugüne dek yaklaşık 390 bin insan hayatını kaybetti, milyonlarca insan ise yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldı.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.