enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB dönem başkanı Fransa oldu

AB dönem başkanı Fransa oldu
02.01.2022
A+
A-

PARİS-TÜHA HABER / Fransa yeni yılla birlikte Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını devralırken, Almanya da G7 dönem başkanlığını üstlendi.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Fransa, Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını 1 Ocak’tan itibaren 6 aylığına devraldı. Fransa hükümetinden yapılan açıkamada, dönem başkanlığının sloganı olarak, “yükseliş, güç, aidiyet” ifadelerinin seçildiği belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, korona krizi sonrası için uygulanacak yeni bir Avrupa kalkınma modeli ile inovasyon ve istihdamın teşvik edilmesi, rekabet gücününün güvence altına alınması ve iklim koruma hedefleri ile uyumlu bir yol izlenmesine yönelik çalışmalar yapılacağını söyledi.

Macron, Fransa dönem başkanlığının öncelikli hedefleri olarak, iklim koruma ve dijitalleşmeye işaret etti, Avrupa egemenliğinin güçlendirilmesi ve asgari ücret konularının da gelecek 6 aylık süreçte gündemde olacağını vurguladı.

Fransa’nın 13’üncü kez üstlendiği dönem başkanlığı sırasında 17-18 Şubat’ta Brüksel’de AB-Afrika Zirvesi de düzenlenecek. Fransa’nın ardından AB dönem başkanı 1 Temmuz 2022’den itibaren Çekya olacak.

Almanya G7 dönem başkanı oldu

2022 yılının ilk gününde Almanya, G7 ülkelerinin dönem başkanlığını bir yıllığına üstlendi. Almanya’nın dönem başkanlığında, Başbakan Olaf Scholz başkanlığında 26-28 Haziran 2022 tarihleri arasında Bavyera Alpleri’ndeki Elmau Sarayı’nda G7 Zirvesi de gerçekleştirilecek.

Bu zirvede iklim koruma, pandemiyle mücadele ve dünya çapında uluslararası işbirliklerinin ve demokrasilerin güçlendirilmesi konuları gündemde olacak.

“Yediler Grubu” olarak da adlandırılan G7, ekonomik ve demokratik açıdan güçlü olan ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada’dan oluşuyor. Grup, 1975 yılında eski Almanya Başbakanı Helmut Schmidt ve Fransız mevkidaşı Valéry Giscard d’Estaing öncülüğünde G6 olarak kuruldu ve bir yıl sonra Kanada’nın katılımı ile G7 adını aldı. 1998’de Rusya da gruba dahil oldu ancak 2014’te Kırım’ı ilhak etmesi nedeniyle çıkarıldı.

Almanya dönem başkanlığını İngiltere’den devraldı.

EK Kaynaklar *dpa,AFP

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.