enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
07:34 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:18 Şirketlerden N’aber!
07:06 Dünya Dönüyor!
06:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
18:40 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:00 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
10:57 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
10:03 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
09:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:57 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
07:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
07:29 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
07:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
07:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
07:11 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
07:02 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB, dondurulan Rus varlıklarının faizini Ukrayna’ya göndermek için anlaşmaya vardı

AB, dondurulan Rus varlıklarının faizini Ukrayna’ya göndermek için anlaşmaya vardı
22.05.2024
A+
A-

AB, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirin Ukrayna’nın silahlandırılması için kullanılması konusunda Macaristan ve diğer bazı ülkelerin itirazını aştı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’n EuroNews euronewskaynaklı haberine göre, Avrupa Birliği ülkeleri, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen karın Ukrayna’ya askeri destek sağlamak ve savaştan zarar gören ülkenin yeniden inşasına yardımcı olmak için kullanılması konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

27 ülkeli AB, Moskova’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşa misilleme olarak, çoğu Belçika’da dondurulmuş olan Rus merkez bankası varlıklarından yaklaşık 210 milyar euro tutuyor. Bu paranın faizinin her yıl yaklaşık 3 milyar euro sağlayabileceği tahmin ediliyor.

AB, paranın yüzde 90’ının Avrupa Barış Tesisi olarak bilinen ve birçok AB ülkesinin Ukrayna’ya gönderdikleri silah ve mühimmatın geri ödemesini almak için kullandıkları özel bir fona aktarılacağını bildirdi. Diğer yüzde 10’luk kısım ise AB bütçesine aktarılacak.

Bazı ülkelerin kendi paylarının askeri amaçlarla kullanılmasına itiraz etmeleri halinde, bu paranın finanse ettiği programlar Ukrayna’nın savunma sanayisini güçlendirmek ya da yeniden inşasına yardımcı olacak şekilde değerlendirilecek.

Başta Macaristan ve tarafsız Avusturya olmak üzere küçük bir üye ülke grubu Ukrayna’ya silah vermeyi reddediyor.

Yetkililer, fonların ilk diliminin Temmuz ayında kullanıma sunulabileceğini belirtiyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy birçok uluslararası konferansta Rusya’nın Rusya’nın dünya bankalarında dondurulan paralarının ülkesinin yeniden inşası için Kiev’e gönderilmesini talep ediyordu.

Ukrayna, Rusya’nın askeri avantajını zorlaması nedeniyle silah ve mühimmat elde etme konusunda çaresiz durumda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.