enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:50 İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 15’i yakalandı.
23:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamber ocağımıza 9 yeni cami kazandırdık
23:04 Erdoğan: Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak
22:56 Sıcaklıklar 6-12 derece daha artacak
10:14 “Özgür Duvar” fikirlerle doldu
09:51 28 ilde DEAŞ opearasyonu: 153 gözaltı
09:43 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 14’ü yakalandı.
07:55 GMKA’dan, 2025 Yılı Yeşil Gelecek Programı Bilgilendirme Toplantısı ve Proje Başvurusu Hazırlama Eğitimi
07:05 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 47 ilde mülkiyetindeki 508 taşınmazı açık artırma yöntemiyle satışa sunacak.
00:02 Adalet Bakanı Tunç, “Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu 1. Toplantısı”nda konuştu
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmed Şara ile görüştü
23:47 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında yakalama kararı bulunan eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş’in Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alındı
23:38 Fatih Altaylı hakkında “Cumhurbaşkanını tehdit” suçundan 5 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.
23:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki İZBETON AŞ’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında hazırlanan iddianamenin detayları…
23:08 UL/FM sertifikalı pompalarla yangın riski azalıyor, sigorta primleri düşüyor
22:43 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik hazırlanan 2 iddianamede, şüpheliler hakkında 3’er yıldan 14’er yıla kadar hapis cezası istendi.
22:23 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Suriye’yi hedef alan saldırılarına tepki gösterdi
22:12 Bolu’nun Kartalkaya otel faciasında, 36’sı çocuk 78 kişinin yaşamını yitirdiği davasının ilk duruşmasında ara karar çıktı.
21:58 HAKMAR’ın sahibi Zeki Doruk mal varlığını FETÖ’ye bırakmış
21:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’nin parçalanmasına kesinlikle rıza göstermeyiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB dış politika şefi Borrell, Ortadoğu ziyareti kapsamında Mısır’da

AB dış politika şefi Borrell, Ortadoğu ziyareti kapsamında Mısır’da
10.09.2024
A+
A-

AB dış politika şefi Borrell, BM kuruluşları ve insani yardım kuruluşları ile görüşmelerde bulunmak üzere Refah sınır kapısına ve ardından Lübnan’a gidecek.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bu haberin orjinalinin yayınlandığı dil İngilizce

Gazeteci* Emma De Ruiter’ın haberine göre, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze’deki insani krizin çözümü konusunda Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüşmelerde bulunmak üzere Pazartesi günü Mısır’a geldi.

AB Dışişleri Servisi (EEAS) yapılan açıklamada Borrell’in ziyaretinin, “Gazze’deki savaşın arka planında, insani durumun felakete sürüklendiği ve rehinelerin akıbetinin acil bir ateşkesi daha da kritik hale getirdiği bir ortamda” gerçekleştiği belirtildi.

Gazze’de gıda ve sağlık hizmetleri, Hamas’ın geçen yıl 7 Ekim’de İsrail’de gerçekleştirdiği terör saldırıları ve rehin alma eylemlerine misilleme olarak bölgeyi yerle bir eden İsrail saldırıları nedeniyle çöküşün eşiğinde.

EEAS’den yapılan açıklamaya göre Borrell, Mısır Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin ardından Gazze ile bağlantıyı sağlayan Refah sınır kapısının Mısır tarafına geçecek ve burada sahadaki Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarıyla bir araya gelecek.

Borrell ayrıca, Gazzeli çocuklara ve Mısır’da onlara bakanlara yardım amacıyla AB tarafından finanse edilen bir projenin açılışını yapacak. Mısır, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Katar tarafından yürütülen arabuluculuk çabalarının yanı sıra AB’nin Gazze Şeridi’ndeki insani acıların hafifletilmesindeki rolünü ele alacak.

EEAS’den yapılan açıklamada Borrell’in ayrıca bu hafta içinde Lübnan’a giderek ülkenin istikrarı ve daha geniş çaplı çatışmalarda oynadığı bölgesel rolünü ele alacağı belirtildi.

Açıklamada, “Bu misyon, gerilimin daha da tırmanmasını önlemek amacıyla AB’nin bölgede sürdürdüğü temasların bir parçasını oluşturuyor,” ifadelerini yer verildi.

Borrell’in ziyareti, Ürdünlü bir kamyon şoförünün pazar günü  Ürdün ile Batı Şeria arasındaki Allenby Köprüsü geçiş noktasında üç İsrailliyi vurarak öldürmesinin ardından gerginliğin arttığı bir dönemde gerçekleşti.

Mısır ziyareti aynı zamanda İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun geçen hafta İsrail güçlerinin Gazze’de Mısır sınırına yakın Philadelphi Koridoru’nda kalması için yaptığı çağrıyı da takip ediyor.

Bölgenin statüsü, İsrail ile Hamas arasında varılacak herhangi bir ateşkes anlaşmasının önemli bir parçasını oluşturacak.

Emma de Ruiter adlı kullanıcının profil fotoğrafı

Gazeteci* Emma De Ruiter

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.