enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Covid-19 salgınında serbest dolaşıma yönelik ortak anlaşma

AB Covid-19 salgınında serbest dolaşıma yönelik ortak anlaşma
11.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Birliği, (AB) Covid-19 salgını sırasında üye ülkeler arasında serbest dolaşımın ortak kriterlerle ve kesintisiz devam etmesine yönelik bir sistem üzerinde anlaştı.

Birlik, “Trafik ışığı” adını verdikleri sistemle, Avrupa genelindeki kafa karıştırıcı düzensiz kısıtlamalara son vermeyi ve koşullar elverdiğinde blok içinde AB’nin temel ilkelerinden biri olan insanların serbest dolaşımını geri getirmeyi hedefliyor.

Alman AB Konseyi başkanlığı sözcüsü, sistemin AB’de salgın koşulları altında seyahat ederken daha fazla “öngörülebilirlik ve şeffaflığa” yol açacağını belirterek, bunu ileriye doğru önemli bir adım olarak nitelendirdi.

AB hükümetlerinin çoğunluğu tarafından desteklenen ve yükümlülüklerin önümüzdeki hafta resmi olarak kabul edilmesi bekleniyor.

AB ülkeleri salgın verilerine göre yeşil, turuncu, kırmızı ve gri renk olarak ayrılacak

Belirlenen ortak kriterler kapsamında AB ülkeleri salgın verilerine göre yeşil, turuncu, kırmızı ve verilerin yetersiz olduğu gri renk olarak ayrılacak. Buradaki amaç tüm ülkelerin salgının en az görüldüğü yeşil bölgelerden gelen ziyaretçilere erişim hakkı vermesi.

Yeşil bölgeler son 14 günde toplam yeni Covid-19 vaka sayısı 100 binde 25’in, pozitif test oranı ise yüzde 4’ün altındaki bölgeler demek.

AB ülkeleri kendi salgın önlemlerini uygulmakta özgür olsa da, örneğin haftalık güncellenecek haritada salgının yüksek olduğu kırmızı bölgelerin ortak bir önlem belirlemeleri istenecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Ekim 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.