enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

(KOÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinden “Gastronomi Atölyesi ve Yemek Yarışması”

(KOÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinden “Gastronomi Atölyesi ve Yemek Yarışması”
16.10.2022
A+
A-

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ev sahipliğinde düzenlenen “Gastronomi Atölyesi ve Yemek Yarışması” etkinliğine,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri de katıldı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)dan Veysel KAVRAYAN’ın haberine göre, Gastronomi Atölyesi ve Yemek Yarışması” etkinliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda Uca koordinatörlüğünde düzenlendi.

Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin katılım gösterdiği Gastronomi Atölyesi ve Yemek Yarışması” etkinliğinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri de eşlik etti.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda Uca, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de de engelli bireylerin toplumun önemli bir bölümünü oluşturduğunu ve Türkiye’de 8,5 milyona yakın engelli vatandaşın yaşadığını dile getirdi.

Doç. Dr. Selda Uca, turizm destinasyonlarında bulunan otel işletmelerinde engellilerin entegrasyonunu etkileyen insan kaynakları politikaları ve uygulamaları üzerine bir araştırma yapıldığını hatırlatarak, yapılan çalışmanın gerek otel işletmelerinde uygulanmakta olan insan kaynakları politikalarının, gerekse yasal düzenlemelerin engellilerin istihdam edilmesi noktasında yetersiz kaldığını gösterdiğini söyledi.

AdvertisementBu durumun otelcilik endüstrisinin kendine has özellikleri olan estetik görünüm gerektirmesi, hizmet sunumunda mükemmeliyetçilik (iş görende bulunması gereken sunum becerileri) anlayışının olması gibi nedenlerle yöneticiler tarafından engelli bireylerin istihdam edilmesine sıcak bakılmadığını gösterdiğine dikkat çeken Doç. Dr. Selda Uca, engellilerin istihdam edilebilmesi için bir proaktif stratejinin geliştirilmesi, iletişim ve eğitim alanlarında değişikliğe gidilmesi, iş bulma kurumları ile işbirliği yapılarak engelli bireylere olan olumsuz algının yıkılması sağlanacak ve otel işletmelerinde engelli bireyler daha fazla istihdam sağlanması yoluna gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Daha sonra Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri 12şer kişilik iki gruba ayrılarak “Gastronomi Atölyesi ve Yemek Yarışması”nda birbirinden güzel sunumlar hazırlandı.

Son derece sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen “Gastronomi Atölyesi ve Yemek Yarışması”nda, jüri üyeleri tarafından tadımlara geçilmeden önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri katılımcılara müzik dinletisi sundu

Etkinlikte, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah ÖzkulKocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ebubekir Ardıç, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyeleri ve şefler tarafından iki grubun hazırladıkları yemekler tat ve sunum açısından değerlendirildi. 

Öğrencilere Turizm Fakültesi öğretim elemanları ve Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi personelleri tarafından sertifika takdiminde bulunuldu.

Konuk şef jüri üyelerinin de yer aldığı ve Kocaeli’nin yöresel yemeklerinin yapıldığı yemek yarışması, turkuaz ve turuncu takımların beraberliğiyle sona erdi.

Gazeteci * Veysel KAVRAYAN

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.