enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
10:04 Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor
09:30 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
19:24 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
17:09 Güvenlik kaynakları: Türkiye savaşın tarafı değildir
16:44 İlber Ortaylı hayatını kaybetti
13:12 MSB: İran’dan ateşlenen mühimmat imha edildi
13:08 CENTCOM: Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü
12:18 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
09:03 İstiklal Marşı 105 yaşında
12:59 Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor
10:46 8 ülkenin bakanlarından Mescid-i Aksa hakkında ortak bildiri
23:20 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:38 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:18 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:49 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakanı Derya Yanık, ‘Arz odaklı hizmet, artık bize gelmiyor’

Bakanı Derya Yanık, ‘Arz odaklı hizmet, artık bize gelmiyor’
01.05.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlık olarak başta sosyal yardımlar ve hizmetler olmak üzere sorumluluk alanlarına giren her alanda canla başla çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)ya konuşan Bakan Derya Yanık, “Devletimizin temel felsefesi ve görevi, ailemizin ve nihayetinde toplumumuzun refahını artırmak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek” olduğuna dikkat çekti.

Derya Yanık, “Biz de Bakanlık olarak farklı hizmet modelleriyle vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. AK Parti hükûmetleri döneminde en önemli farklardan birisi, talep odaklı hizmetlerden arz odaklı hizmetlere geçmek olmuştur. Arz odaklı hizmet, artık bize gelmiyor, biz vatandaşa hizmet götürmek için gidiyoruz demek. İhtiyaçlarını tespit ediyoruz, gerekli çözümleri üretiyor ve vatandaşa ihtiyaç duyduğu hizmeti biz ulaştırıyoruz” dedi.

“Aile ve Sosyal Destek Programı’mız (ASDEP) ile sosyal hizmetlerimizi kapı kapı gezerek vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz” diyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kırşehir’de 2017-2022 yılları arasında ASDEP personeliyle 18 binden fazla haneye ulaştıklarını belirterek, . ihtiyaçlarına göre olması gereken çalışmaları yaptıklarını, onları ilgili yerlere yönlendirdiklerini ve o ailelerin düzenli takiplerini gerçekleştirdikleri açıkladı.

“Ağır kayıplar olmadan bu süreci tamamlamış olduk”

Kovid-19 salgını döneminde dünyada çok yoğun kayıplar olurken Türkiye’de kayıpların son derece sınırlı kaldığını ifade eden Bakan Yanık şunları kaydetti:

“İstatistikler, araştırmalar bunu söylüyor. Dünyada pandemi döneminde yaşlı ölümleri yüzde 33 ila 82 arasında değişti. Bizde elhamdülillah bu sayı yüzde 4,4’te kaldı. Çok şükür. Bu, buralarda çalışan personelimizden, devletimizin her kademesindeki çalışanımızın sorumluluk duygusuyla ortaya çıkan sonuç. Daha önemlisi, sizlerin bize güvenmeniz ve kurallara uymanızla söz konusu oldu. Ağır kayıplar olmadan bu süreci tamamlamış olduk. Pandemi döneminde hayatlarını kaybeden büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. O dönemi büyük bir fedakarlıkla, aylarca evine gidemeyen, çalıştığı kurumdan çıkamayan çalışma arkadaşlarımızın fedakarlığıyla da tamamladığımızı biliyoruz. Buradan da onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Allah razı olsun hepsinden.”

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.