enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle yarın Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
18:26 İsrail-İran savaşı’nda, Nükleer felaketten bir başka dünya savaşına kadar korkutucu senaryolar değerlendiriliyor…
18:03 Küresel Adalet mi İsrail mi?
17:53 İsrail Sorunu ile Batı da Yüzleşmek Zorunda Kalacak
17:35 Türkiye’nin yüz karası: KADIN CİNAYETLERİ
13:22 TÜİK açıkladı: Trafikte araç sayısı rekor artışla 205 bin arttı Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 32 milyonu geçti
12:56 Hatay Sörf Merkezi’nin ilham verici hikâyesi, “Hayatın Çizgisi” belgeseliyle beyaz perdede hayat buldu
10:19 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Muğla’nın Dalaman Çayı’nın Aydın’a tahsisi ortalığı ayağa kaldırdı…
07:44 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli ve MHP’nin, “yeni yüzyılın terörsüz Türkiye’si” vizyonuyla çerçeveleyip başlattığı anayasa süreci” 
20:36 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:01 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Çavuşoğlu: Müzakerelerde ivme yakalandı

Bakan Çavuşoğlu: Müzakerelerde ivme yakalandı
21.03.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı’nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili başından beri ilkeli bir tutum benimsediklerini belirterek, “Müzakerelerde ivme yakalandı” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili Türkiye’nin diplomasi tutumuna ilişkin konuştu.

Türkiye’nin Rusya-Ukray’na krizinin başından beri ilkeli bir tutum benimsediğinin altını çizen Çavuşoğlu,  “Rusya ile bir çok alanda yakın ilişkilerimiz var ancak bu ilişkiler hakkı hukuku savunmamıza engel değil” dedi.

“Biz bu yola oyun kurucu olmak için çıktık”

Rusya ve Ukrayna’nın, Türkiye’ye güvenme nedeninin ilkeli tavır sergilemesi olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Diplomasi konusunda merkez konumundayız. Biz bu yola oyun kurucu olmak için çıktık. Biz her zaman oyunu da kuruyoruz oyunu da bozuyoruz” dedi.

Savaşın sona erdirilmesi için büyük çaba sarf edildiğini ve buna ilişkin yoğun mekik diplomasisi yürütüldüğünü söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye olarak, Rusyanın saldırısını dünya ile birlikte eleştirdiklerini söyledi.

“Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne destek verdik”

Yaşanan krizin bir an önce sonlandırılması için önce insani sonra kalıcı ateşkes için çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu, Türkiye’nin, Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne destek verildiğini belirtti.

Bu süreçte Türkiye’nin dürüst bir arabulucuk ve kolaylaştırıcı bir roy oynadığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “Taraflar temel konularda anlaşmaya yakın, bir ivme yakalandı” dedi.

Ayrıca çatışma bölgelerinde kalan 15 binden fazla vatandaşında sağ salim ülkeye getirildiğini söyledi.

“Bizler beklenen Türkleriz, dünyanın umuduyuz”

Çavuşoğlu, doğuda-batıda dünyanın her yerinde olmak gerektiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

Bizler beklenen Türkleriz, dünyanın umuduyuz. Türk beklenendir, dünyanın her yanında olmaya devam edeceğiz. 253 temsilciliğimiz, ihracat kapasitemiz, TİKA’mız, Yunus Emre’miz, Maarif, Yurtdışı Türkler Başkanlığımız, Diyanetimiz, Türk Hava Yollarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, savunma sanayimiz. Fakat en başta milletimizin nitelikleri, medeniyetimizin derinliği. 2023 hedeflerimize ulaşmak için gerekli liderliğe, stratejik bakışa, imkan ve kabiliyetlere sahibiz. Dünya barışı için samimi olarak çalışan, somut reform önerisinde bulunan tek lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

AK Parti’de siyaset yapmanın öncelikle bu sorumluluğu üstlenmeye talip olmak demek olduğunu anlatan Çavuşoğlu, Antalya’yı kara, hava, deniz ve demiryoluyla kolay ulaşılabilir bir şehir haline getirdiklerini söyledi.

Malazgirt 1071_680*100 banner

Antalya’da 677 kilometre bölünmüş yol ağına ulaştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, birçok yolu, tüneli tamamladıklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla Antalya-Alanya Otoyolu Projesi’ni yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkaracaklarını vurguladı.

Çavuşoğlu, kent merkezi, Serik ve Korkuteli ilçelerine doğalgaz getirdiklerini, Elmalı, Kumluca, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ile Mersin’in Anamur ilçesine kadar her yeri en kısa zamanda doğalgazla buluşturacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin çözüm önerileri için NATO zirvesine katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diplomasi trafiğinde NATO üyesi ülkelerin liderleri ve Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile sürekli dirsek temasındaydı. Hem telefon ile hem de yüz yüze birçok görüşme yaptı.

Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasında yaşananlara ilişkin Türkiye’nin çözüm önerilerini anlatmak için 24 Mart’ta düzenlenecek olağanüstü NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Brüksel’e gidecek.

Manavgat yangını

Manavgat’ta geçen yıl temmuzda Cumhuriyet tarihinin en büyük yangın afetinin yaşandığını dile getiren Çavuşoğlu, “Yangında 6 bin 522 çiftçimiz ve 35 bin 160 dekar alan zarar gördü. Vatandaşlarımızın zararlarını karşılamak için nakdi olarak 236 milyon lirası tarım zararı olmak üzere 300 milyon liranın üzerinde yardım yaptık. Çiftçilerimizin yanan traktörlerinin yerine yenilerini verdik. Yangında zarar gören konut, ahır ve samanlığın yenilerinin inşaatına başladık” dedi.

Çavuşoğlu, AK Parti döneminde Antalya’da 18 devlet hastanesi, 24 aile sağlığı merkezi, 2 diş sağlığı merkezi, 8’i 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olmak üzere toplamda 56 sağlık tesisini hizmete sunduklarını belirtti.

Türkiye’nin makus talihini değiştirenin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Cumhur İttifakı’nın iddiası sadece iktidar olmak değil, her alanda ülkemizi en üst lige taşıma iddiasıdır. Bu yüzden Cumhur İttifakı’mızı güçlendiriyoruz, daha da güçlendireceğiz ve 2023’e daha güçlü gireceğiz. Bu davanın neferleri de sizlersiniz.” dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal da dünyadaki gelişmeleri ve AK Parti hükümetinin yaptığı çalışmaları anlattı.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, yorulmak bilmeden, hüzne kapılmadan millet için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.