enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
12:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
09:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
08:32 CLIMPS Projesi Uygulama Ekibi’nden KOTO’ya çalışma ziyareti
08:02 Dronlar ve Füzelerle Değişen Muharebe Dinamikleri
07:49 Dışişleri Bakanı Fidan, NATO üyelerinin gelecekteki 10 yıl içerisinde savunma harcamaları iki ayrı kalemde yüzde 5’e çıkacak!
07:01 Medeniyetler Çatışması, Batı Karşıtlığı ve İslamcılığın Yeniden İnşası
06:52 Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay: “Balkanların refah ve istikrarı için yeni köprüler inşa etmede gençlerin ve kadınların rolü önemli!”
06:24 İran-İsrail Savaşı: Ateşkes ve Sonrası
06:02 Kuraklık Barajları boşalttı, Mahsul tarlada kaldı. Havza Eylem Planları uygulanmalı.
22:32 Manchester City – Al Hilal maçı TRT Spor’da
22:21 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası TRT ekranlarında
22:10 Sabri Ugan hayatını kaybetti
22:03 PSG, Inter Miami’yi farklı geçti
21:22 İşte Beşiktaş’ın yeni sağ bek adayları
07:39 Bel ve kalçada sabah tutukluğu varsa dikkat!
07:37 Muğla’nın turistik ilçesi Fethiye’de, Turizm Amaçlı Belgesi olmayan ev sahibine 143 bin TL ceza kesiliyor
07:33 Astana’dan Türkistan’a: TÜRKPA 2025 Zirvesi ve Ortak Kimlik İnşası Süreci
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tenisçi Djokovic’in Avustralya vizesi ikinci kez iptal edildi

Tenisçi Djokovic’in Avustralya vizesi ikinci kez iptal edildi
15.01.2022
A+
A-

BELGRAD – UHA HABER / Ünlü Sırp tenisçi Novak Djokovic’in Avustralya vizesi “sağlık ve düzeni koruma” gerekçesiyle ikinci kez iptal edildi. Ülkenin göç yasası uyarınca, ünlü tenisçi 3 yıl boyunca Avustralya’ya giriş yasağıyla karşı karşıya.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Sırp tenisçi Novak Djokovic’in Avustralya vizesi “sağlık ve düzeni koruma” gerekçesiyle ikinci kez iptal edildi.

Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke, Cuma günü yaptığı açıklamada, Avustralya Açık’ın başlamasından üç gün önce 34 yaşındaki tenisçinin vizesini kamu yararı gerekçesiyle iptal etmek için bakanlık takdir yetkisini kullandığını söyledi. Ülkenin göç yasası uyarınca, ünlü tenisçi 3 yıl boyunca Avustralya’ya giriş yasağıyla karşı karşıya kalabilir.

Djokovic’in avukatlarının ilk iptalden sonra yaptıkları gibi Federal Devre ve Aile Mahkemesi’nde karara itiraz etmeleri bekleniyor. Djokovic’in Avustralya Tenis Turnuvası’na katılmak üzere geçen hafta Melbourne’e gitmesinden beri ikinci kez vizesi iptal edildi.

Djokovic’in ülkeye giriş işlemleri sırasında Covid-19’a karşı aşılarının tamamlandığını belgelemesi gerekiyordu. Aşıya şüpheyle yaklaşan açıklamaları ile bilinen Djokovic, ülkeye girişte aşıdan muaf olduğuna dair özel izin belgesi göstermişti. Ünlü tenisçinin ülkeye girmek için gösterdiği bu “Covid-19 aşı muafiyeti” belgesi Victoria eyalet hükümeti ve turnuvayı organize eden Tenis Avustralya tarafından kabul edilmiş, seyahat vizesini alabilmişti.

Ancak Avustralya sınır muhafızları, muafiyet belgesini reddetmiş ve Melbourne’e ulaştığında tenisçinin vizesini iptal etmişti. Djokovic, karar bozulana kadar dört gün bir sığınmacı merkezinde tutulmuştu.

Eğer vize iptal kararı bozulmazsa Djokovic, üç gün sonra başlayacak olan tenis turnuvasına katılamayacak. Göç avukatı Kian Bone, tenisçinin haftaya oynayabilmesi için gereken mahkeme kararını avukatların hafta sonunda almasının “oldukça zor” olduğunu söyledi.

EK Kaynaklar *AP, rtr

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Ocak 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.