enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:11 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
00:53 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:52 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:39 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:34 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:21 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
00:13 2026 Kış Olimpiyatları Milano ve Cortina’da geçit törenleriyle başladı
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

7 çalışanı Gazze’de öldürülen World Central Kitchen hakkında ne biliyoruz?

7 çalışanı Gazze’de öldürülen World Central Kitchen hakkında ne biliyoruz?
03.04.2024
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

 Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre, sivil toplum kuruluşu World Central Kitchen (WCK), İsrail’in Pazartesi günü Gazze’nin merkezinde düzenlediği hava saldırısında ölen yedi çalışanı arasında Avustralya, İngiltere ve Polonya vatandaşlarının da bulunduğunu duyurdu.

TÜHA / TÜRKUAZ  İnternational News Agency

İşte WCK ile ilgili ayrıntılar:

ABD merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan WCK, şef Jose Andres ve eşi Patricia tarafından 2010 yılında Haiti’de meydana gelen büyük depremin ardından hayatta kalanlara acil gıda yardımı sağlamak amacıyla kuruldu.

– Kuruluş o zamandan bu yana diğer doğal afetlerden kurtulanların yanı sıra mültecilere ve çatışmalardan etkilenenlere dayanıklılık eğitimi, yemek ve destek sağladı.

– WCK, 2022’de Rus işgalinin başlamasından bu yana Ukrayna’da on milyonlarca öğün yemek dağıttı.

– Mart ayında Kıbrıs’tan deniz yoluyla Gazze’ye gönderilen ilk yardım sevkiyatına katıldı. WCK’nin 332 ton gıda taşıyan ikinci sevkiyatının bu hafta Gazze’ye ulaşması bekleniyor.

– WCK kurucusu Şef Andres, İspanyol-Amerikalı bir restoran işletmecisi ve yemek kitabı yazarıdır. Washington, D.C.’de bulunan yeni ve yenilikçi mutfak tekniklerine dayalı restoranı, mutfak mükemmelliği için 3 yıldızlı Michelin derecelendirmesinde iki yıldız aldı.

cdf Gazze Şeridi’nin merkezinde İsrail saldırısına uğrayan World Central Kitchen örgütüne ait bir otomobilin etrafında toplanan vatandaşlar. (AFP)

Andres, 2015 yılında eski ABD Başkanı Barack Obama tarafından Ulusal Beşerî Bilimler Madalyası ile ödüllendirildi.

Gazze’de çalışan diğer önemli kuruluşlar arasında Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Anera, Sınır Tanımayan Doktorlar, uluslararası bir yardım ve kalkınma kuruluşu olan Human Appeal ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.