enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
01:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
00:34 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Samsun’da marketlere sıkı denetim

Samsun’da marketlere sıkı denetim
02.12.2021
A+
A-

SAMSUN-TÜHA HABER / Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından haksız fiyat artışı ve stokçulukla ilgili denetimler artırılarak devam ediyor. 16 Eylül’den bu yana denetlenen 500 işyerinden usulsüzlük yaptığı belirlenen 60 işyeri hakkında yasal işlem yapıldı.

Samsun Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından geçen 16 Eylül tarihinden bu yana haksız fiyat artışı ve stokçulukla ilgi denetim yapılıyor.

Ekipler tarafından bu zamana kadar kentte 500 iş yeri denetlenirken 4 bin 200 ürünün fiyatı kontrol edildi.

Eksikleri tespit edilen 60 işyeri hakkında gereği yapılmak üzere İl Ticaret Müdürlüğü tarafından Ticaret Bakanlığı’na bildirildi.

Denetim çalışmaları ile ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Özel Güvenlik ve Koordinasyon Şube Müdürü Cemil Köksal, “Ticaret İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyemiz zabıta ekiplerince, haksız fiyat artışı, satıştan kaçınma, stokçuluk ve özellikle fiyat, etiket konularında denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar 500 işyerinde denetim gerçekleştirdik. 4 bin 200 ürün tek tek fiyat etiketleri kontrol edilerek artışlarda herhangi bir usulsüzlük olup olmadığı konusunda gerekli denetimler yapıldı. 60 işyerinde usulsüzlük tespit edildiğinden Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından bakanlığa bildirilerek yasal işlemlerin yapılması sağlanmıştır. Bu konuda vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için bu denetimlerimizi yoğunlaştırarak yapmaktayız. Amacımız fiyat artışlarından vatandaşlarımızı mağdur etmelerini önlemek” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Aralık 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.