enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:39 Türk-İsrail savaşı zaten yaşanıyor!
10:12 Yeni Bir Kocaelispor…
09:48 Gazeteci Veysel Kavrayan’ın babası Özcan Kavrayan vefat etti, Cenazesi Nevşehir’de toprağa verildi.
07:57 AK Parti tarafından “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” başlığıyla başlatılan programlar kapsamında, 54 il ve 584 ilçede vatandaşlarla bir araya gelindi.
07:56 Türkiye’nin 1 Eylül 2025 itibarıyla geldiği genel durum
07:55 CHP’li Belediyelerde yaprak dökümü devam ediyor… Şimdi de bir istifa Beykoz Belediyesi’nden geldi..
07:42 Amerikan ‘Savaş’ Bakanlığı
07:41 Türkiye Gazetesi köşe yazarı Cem Küçük’ten gelen zam tepkisi gündem oldu.
07:20 İYİ Parti Yönetiminden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
07:03 A Milli Erkek Basketbol Takımımız 12 Dev Adam madalya yolunda
07:03 Tarih ve Bilim uzmanı Nesrin KALKAN OKUR: Türkiye Cumhuriyeti Devleti-ABD İlişkileri
22:46 CHP Beykoz Belediye Meclis üyeleri Uğur Gökdemir ve Murat Uzun partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.
22:24 AYM: CHP Kurultayı davası 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek
22:06 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 11-12 Eylül tarihlerinde İtalya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirecek…
21:34 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: Refah Sınır Kapısı’na dünyadan ilk giden siyasi heyetiz
21:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail’in Doha’daki saldırısı “Açık bir barbarlık”…
17:36 Muhalefetin Sefalet Edebiyatı
15:52 CHP’de kurultay davası sonucu beklenirken, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun B planı gündeme bomba gibi düştü.
09:34 Dışişleri Bakanlığı, Nepal’deki güvenlik durumu dolayısıyla, güvenlik ve seyahat duyurusu yayımladı.
07:43 ABD’nin Orta Doğu Politikasında Türkiye’yi Baskılama Stratejisi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bulgaristan’da nüfus sayımı

Bulgaristan’da nüfus sayımı
29.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Bulgaristan’da 18’inci nüfus sayımı hem internet üzerinden hem de klasik usulle devam ediyor. Bugüne kadar 3 milyon 244 bin 750 kişi internet üzerinden sayıma katıldı. Sayım Türkler açısından da oldukça önemli.

Mustafa Kemal AtatürkBulgaristan’da 18’inci nüfus sayımı yapılıyor. Sayım, internet üzerinden ve klasik usulle iki ayrı koldan yapılıyor.

İnternet üzerinden sayıma 7 Eylül’de başlandı, bugüne kadar 3 milyon 244 bin 750 kişi internetten sayıma katıldı.

18 Eylül’den bu yana ise sayım memurları sahada kapı kapı dolaşıp sayım işlemini gerçekleştirmeye devam ediyor.

2011’de yapılan son sayımda Bulgaristan’ın nüfusu 7 milyon 364 bin 570 olarak tespit edildi. Ülkedeki Türk sayısı ise 588 bin 318 idi.

Sayıma ilişkin Türk nüfusun endişeleri var

Avrupa Birliği’nin en yoksul ülkesi olan Bulgaristan, dışarı göç veriyor. Ekonomik sıkıntıların yol açtığı göç ve düşük doğum oranı sebebiyle nüfusun bu sene 7 milyonun altına inmesi bekleniyor.

Geçmişte ülkedeki Türklere uygulanan ayrıştırma ve asimilasyon politikaları nedeniyle nüfus sayımları Bulgaristan’daki Türkler için oldukça önemli.

Ancak ülkedeki Türklerin nüfus sayımına ilişkin çekinceleri var.

Türklerin yoğun yaşadığı bazı bölgelerde nüfus memurlarının kayıtları kurşun kalemlerle alması, verilerin değiştirilmesi ihtimali konusunda endişeye yol açıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Eylül 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.