enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
20:49 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
19:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
06:35 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

5G ile birçok yenilik geliyor

5G ile birçok yenilik geliyor
29.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye’nin 2023 yılında kullanmaya başlayacağı 5G teknolojisi erişilebilirlik kabiliyeti, yüksek bant genişliği, kesintisiz internet bağlantısı ve hızıyla hayatın birçok alanında kolaylık sağlıyor. 5G’nin getireceği yenilikleri uzmanına sorduk…

5G Teknolojisi… Yüksek erişilebilirlik, yüksek bant genişliği, kesintisiz bağlantı ve nesnelerin interneti kabiliyeti ile önem taşıyor.

Uzaktan erişimle makine kullanma, sanal gerçeklikle HD görüntü ve sensör sistemi ile doğal afetlere yönelik tedbirleri de artıyor.

5G teknolojisinin getirileri hakkında bilgi veren Nokia Türkiye Genel Müdürü Özgür Deniz Erzincan, “Dünyada 5G 70 ülkede 169 operatör tarafından canlı hizmete verilmiş durumda. Mart sonu itibarıyla 300 milyon abone var. Sene sonuna kadar bunun 700 milyona çıkması bekleniyor” dedi.

Yeni nesil iletişim teknolojisi olan 5G hızıyla da ön planda… Türkiye’nin birçok noktasında 5G’ye geçiş için fiberleşme yatırımları devam ediyor.

“Türkiye 2023’te 5G teknolojisini kullanabilecek”

Türkiye’nin 5G yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Erzincan, şunları söyledi:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının açıkladığı plana göre 2022’nin sonu itibarıyla 5G konusunda bir ihale yapılacak ve 2023 yılında da Türkiye’nin ilk 5G servisleri operatörler tarafından verilmeye başlanacak.”

4,5G’den sonra kablosuz olarak kullanılacak olan 5G teknolojisi birçok kolaylığı da beraberinde getiriyor.

“170 kişi aynı anda video izleyebilecek”

“Bugün kullanmış olduğumuz 4,5G teknolojisi ile 8 çocuk aynı anda youtobe  videoları seyrediyor olabilir. 5G’ye geçmiş olduğumuz takdirde 170 kişi aynı anda HD kalite youtube videosu seyredebilir hale geliyor olacak.”

5G teknolojisinin dünyada 2030 yılına kadar 13 virgül 1 trilyon dolarlık bir katma değer yaratması öngörülüyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.