enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:46 Kuruluşunun 85. yılında Köy Enstitüleri…
14:29 Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmaraereğlisi’nde meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen depremi değerlendirdi…
09:10 Afetten İhyaya Deprem Bölgesinde İki Yılın Muhasebesi…
09:00 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
08:49 “Yılın En İyi Televizyon Habercisi”Ödüllü gazeteci Ayşegül Ekinci, dünyayı dolaştı. Bu süreçte ise yaşam, varoluş ve ölüm konularında araştırma yapıp kitap yazdı….
08:44 İtalya’yla Yakalanan Pozitif İvme ve Avrupa’ya Yansıması
08:15 Türkiye, terör örgütleri DEAŞ ve PYD/YPG’yi hedef alarak başlattığı Zeytin Dalı harekatı…
08:00 Trump’ın İlk 100 Günü…
07:39 Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Avcılar, Bakırköy ve Küçükçekmece gibi ilçeler kırmızı alarm bölgesinde yer alıyor”…
07:35 Durumdan Vazife Çıkaramayanlar Rahatsız!…
07:21 Halkı Kaybeden Sol, Kimi Kazandı?
07:09 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası’nın Haziran ayında Meclis’e sunulacağını açıkladı…
10:08 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
09:05 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur…
09:05 Ankilozan Spondilit hastalığında ortalama tanı süresi 5 ila 8 yıl arasında gecikebiliyor…
08:56 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
08:38 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:27 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
08:22 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Müteahhitler Birliği, ’22 yıl önce yaşadığımız büyük felaket ve kaybettiğimiz canların acısı hala yüreğimizde’

Kocaeli Müteahhitler Birliği, ’22 yıl önce yaşadığımız büyük felaket ve kaybettiğimiz canların acısı hala yüreğimizde’
17.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 22.yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Müteahhitlerden deprem mesajı: “Kat artışında kolaylıklar sağlanmalı” - Kocaeli GazetesiHEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ 

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 22.yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada: ‘Fay hattı üzerinde bulunan ülkemiz ve şehrimizin deprem gerçeğini biliyor, yıkıcı sonuçlarını değiştirmek adına var gücümüzle mücadele ediyoruz ve sorumluluklarımızın farkındayız ‘ dedi.

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Keleş sözlerine şöyle devam etti:

‘22 yıl önce yaşadığımız büyük felaket ve kaybettiğimiz canların acısı hala yüreğimizde. Yakın zamanda yurdumuzun farklı bölgelerinde gerçekleşmiş olan deprem, sel, yangın gibi afetler ile bir kez daha kentsel dönüşümün önemini ortaya koyacak acı hadiseler yaşadık. Diliyoruz ki bir daha bu tür hadiseler yaşamayalım. Kentsel dönüşümde en temel hedef her şeyden önce insanımızın can ve mal güvenliğini sağlamak olmalıdır. Şehrimizde depremin kendisini değil, doğurduğu sonuçları sorun olarak kabul eden bir anlayışın hep birlikte kabul edilmesi ve depremin olumsuz sonuçlarının en aza indirilmesi için, mücadele eden kolektif bir çalışmaya ihtiyacımız vardır’ dedi. 

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Keleş; bu kolektif çalışmanın bileşenlerini şöyle ifade etti; 

‘Bu süreçte ilgili bakanlıklarımız ve yerel yönetimlerimiz tarafından yatırımcılarımızın kentsel dönüşüme ilgisini arttırmak için bölgenin ihtiyaçlarına göre emsal ve kat artışlarında kolaylık sağlanmalı. 

Özel sektörümüz yani müteahhitlerimiz iş planlarında kentsel dönüşümü öncelikli sıraya almalı, bunu bir sosyal sorumluluk olarak görmeli, gerekirse karlılıklarından fedakârlık ederek boş parsellerde üretim yapmak yerine şehrimizin ihtiyacı olan kentsel dönüşüm alanlarına öncelik verilmeli. 

1999 öncesi imalatı yapılmış riskli yapılara sahip vatandaşlarımız da, olası bir deprem sonrası yapılarının hasar görmemesi ve yıkıma uğramaması için maddi ve manevi bir takım fedakârlıklar yaparak kentsel dönüşüme katkı sağlamış olacak ve elde edecekleri ekonomik değeri yüksek yapılar ile aynı zamanda içinde aileleriyle uzunca yıllar güvenle yaşayacakları bir miras bırakacaklar. 

Unutmayacağız, Unutturmayacağız' | 14 Madde ile 17 Ağustos 1999 Depremi ve Sonrası - onedio.comKentimizin tüm sivil toplum kuruluşları 1999’da yaşadığımız acıları bir daha yaşamamamız için bu konuyu sürekli gündemde tutmalı, deprem sonrası acıları birlikte yaşadığımız sivil toplum kuruluşları deprem gerçeğini ortak gündem yapmalı ve şehrimizi olası depreme nasıl hazır hale getiririz kaygısıyla çalışmalar yapmalı. Deprem şehrimizin tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak sorunu olmalı. 

Son olarak güçlü yerel basınımızın kıymetli temsilcileri deprem gerçeği konusunda kamuoyu oluşması, toplumuzun bilinçlenmesi ve bilgilenmesi için gerekli desteği vermeye devam etmeli. 

Kocaeli bu anlamda bugüne kadar çalışmalar yapan bir şehir. Kentsel dönüşüm ile ilgili belli mesafeleri kat ettik fakat daha yapacak çok işimiz var bu nedenle yukarıda bahsettiğimiz dinamikler aynı hedefe odaklanıp birlikte senkronize çalışır ise bahsettiğimiz hedefe ulaşmamız çok daha kolay olur’.

Başkan Keleş, “kentsel dönüşümün Kocaeli ve Türkiye için önemini bir kez daha hatırlatarak, sözlerini şöyle noktaladı; 

‘Bu duygu ve düşüncelerle 22 Yıl önce aramızdan ayrılan deprem şehitlerimizi saygıyla anıyor, bugün bile depremin izlerini üzerinde taşıyan vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Depremi unutmamalı, unutturmamalı, hazırlık yapmalıyız.’

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.