enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:08 Hollanda Türklerinin övgü kaynağı olan kuzey Hollanda Emniyet Müdürü: Hamit KARAKUŞ
10:54 Zorbalık üstüne zorbalık!
00:05 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
00:05 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
00:04 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
00:03 Şifa, Tat ve Bereket: Kuru Üzümün Türk Mutfağındaki Yolculuğu
00:02 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
00:01 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
00:00 AB Kapısı Letonya’dan Geçiyor: Oturum İzni Almanın Şartları Neler?
09:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
07:25 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
07:21 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
07:18 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
07:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:32 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
00:26 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
00:22 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DEVA Partisi’nden “Polis intiharlarına dair İçişleri Bakanı’nın cevaplaması istemiyle #TBMM’ye soru önergesi”

DEVA Partisi’nden “Polis intiharlarına dair İçişleri Bakanı’nın cevaplaması istemiyle #TBMM’ye soru önergesi”
10.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, “Polis intiharlarına dair İçişleri Bakanı’nın cevaplaması istemiyle #TBMM’ye soru önergesi” verdiklerini açıkladı.
DEVA Partisi olarak TBMM’ne vermiş oldukları soru önergesinin metni şöyle:
“”İntihar eden polis memurlarının intihar sebepleri araştırılmış mıdır? Araştırılmışsa polis memurlarının intihar sebepleri nelerdir? Araştırılmamışsa neden araştırılmamıştır?”
“Emniyet teşkilatı içerisinde üstlerin astlarına uyguladığı iddia edilen mobbing ve baskının tespiti ve bunlarla mücadele için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?”
***

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.   07.07.2021

Mustafa YENEROĞLU

İstanbul Milletvekili

Ağır çalışma şartları, amirlerin uyguladığı baskı, mobbing, tehdit ve mâli sıkıntılar nedeniyle birçok polisimiz intihar etmiştir. 05.07.2021 tarihi itibariyle 2021 yılının ilk 6 ayında 47 polis memurunun intihar ettiği medyaya yansımıştır.

Polisleri intihara sevk eden sorunların çözümü için adım atılıp atılmadığı konusunda şüpheler mevcuttur. Ayrıca intihar eden polis sayıları resmi olarak paylaşılmamaktadır. Acil bir önlem planı oluşturulması ve polislerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi zorunludur.

Bu bağlamda;

1- Son 5 yılda intihar eden polis memurlarının sayısı kaçtır?

2- İntihar eden polis memurlarının intihar sebepleri araştırılmış mıdır? Araştırılmışsa polis memurlarının intihar sebepleri nelerdir? Araştırılmamışsa neden araştırılmamıştır?

3- Polis memurlarının intihar sebepleri araştırılmışsa bu sebeplerin ortadan kaldırılması için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

4- Emniyet teşkilatı içerisinde üstlerin astlarına uyguladığı iddia edilen mobbing ve baskının tespiti ve bunlarla mücadele için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

5- Polislere psikolojik destek sunmak üzere Polis Rehabilitasyon Merkezleri kurulacak mıdır?

6- Polislerin ve ailelerinin sosyal güvenlik hakları ve mâli açıdan desteklenmesi için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır veya hangi çalışmalar planlanmaktadır?

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.