enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:29 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
09:22 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:58 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:53 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:47 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:32 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:26 Ticaret satış hacmi, Kasım 2025’te yıllık bazda yüzde 7,1, perakende satış hacmi de yüzde 14,2 yükseldi…
00:21 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:19 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:11 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:07 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:07 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
20:19 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
06:14 TÜRKİYE-AZERBAYCAN kardeşliği ve dostluğu ebedidir
00:58 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
00:57 AB’den İran’a yeni yaptırım sinyali
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DEVA Partisi’nden “Polis intiharlarına dair İçişleri Bakanı’nın cevaplaması istemiyle #TBMM’ye soru önergesi”

DEVA Partisi’nden “Polis intiharlarına dair İçişleri Bakanı’nın cevaplaması istemiyle #TBMM’ye soru önergesi”
10.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, “Polis intiharlarına dair İçişleri Bakanı’nın cevaplaması istemiyle #TBMM’ye soru önergesi” verdiklerini açıkladı.
DEVA Partisi olarak TBMM’ne vermiş oldukları soru önergesinin metni şöyle:
“”İntihar eden polis memurlarının intihar sebepleri araştırılmış mıdır? Araştırılmışsa polis memurlarının intihar sebepleri nelerdir? Araştırılmamışsa neden araştırılmamıştır?”
“Emniyet teşkilatı içerisinde üstlerin astlarına uyguladığı iddia edilen mobbing ve baskının tespiti ve bunlarla mücadele için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?”
***

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.   07.07.2021

Mustafa YENEROĞLU

İstanbul Milletvekili

Ağır çalışma şartları, amirlerin uyguladığı baskı, mobbing, tehdit ve mâli sıkıntılar nedeniyle birçok polisimiz intihar etmiştir. 05.07.2021 tarihi itibariyle 2021 yılının ilk 6 ayında 47 polis memurunun intihar ettiği medyaya yansımıştır.

Polisleri intihara sevk eden sorunların çözümü için adım atılıp atılmadığı konusunda şüpheler mevcuttur. Ayrıca intihar eden polis sayıları resmi olarak paylaşılmamaktadır. Acil bir önlem planı oluşturulması ve polislerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi zorunludur.

Bu bağlamda;

1- Son 5 yılda intihar eden polis memurlarının sayısı kaçtır?

2- İntihar eden polis memurlarının intihar sebepleri araştırılmış mıdır? Araştırılmışsa polis memurlarının intihar sebepleri nelerdir? Araştırılmamışsa neden araştırılmamıştır?

3- Polis memurlarının intihar sebepleri araştırılmışsa bu sebeplerin ortadan kaldırılması için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

4- Emniyet teşkilatı içerisinde üstlerin astlarına uyguladığı iddia edilen mobbing ve baskının tespiti ve bunlarla mücadele için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

5- Polislere psikolojik destek sunmak üzere Polis Rehabilitasyon Merkezleri kurulacak mıdır?

6- Polislerin ve ailelerinin sosyal güvenlik hakları ve mâli açıdan desteklenmesi için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır veya hangi çalışmalar planlanmaktadır?

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.