5 terörist daha ikna yoluyla teslim oldu

TÜHA HABER / İçişleri Bakanlığı, 1’i aşırı sol, 4’ü PKK/KCK’lı 5 terör örgütü mensubunun ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. 2021 yılı içerisinde teslim olan örgüt mensubu sayısı 14’e yükseldi.
İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığınca yürütülen ikna çalışmaları sürüyor.
Çalışmalar kapsamında 1’i Aşırı sol 4’ü PKK/KCK’lı 5 terör örgütü mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu.
Teslim olan örgüt mensuplarının 1993 ve 2015 yılları arasında terör örgütlerine katıldıkları, Suriye ve Irak’ta faaliyet yürüttükleri tespit edildi.
Böylelikle; 2021 yılı içerisinde PKK/KCK terör örgütünden sadece ikna yoluyla teslim olan örgüt mensubu sayısı 14’e yükselirken, sol terör örgütlerinden ise bu yılın ilk teslim olması gerçekleşti.
[TÜHA Haber Ajansı, 25 Ocak 2021]
Yorumlar