enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:04 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
16:13 Ruhangiz Aliyeva,”Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
00:02 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:01 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’de Netanyahu hükümet dışında kalacak mı?

İsrail’de Netanyahu hükümet dışında kalacak mı?
01.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İsrail’de Başbakan Benyamin Netanyahu dönemini sona erdirecek planlar somutlaşıyor. Muhalefet lideri Yair Lapid’e verilen hükümet kurma süresi çarşamba günü sona eriyor.

İsrail’de 12 yıldır iktidarda olan Başbakan Netanyahu’yu hükümet dışı bırakacak planlar somutlaşıyor. Son iki yılda dört kez genel seçim yapılan ülkede hükümetin kurulamamasının ardından muhalefet lideri Yair Lapid’e verilen 28 günlük hükümeti kurma süresi çarşamba günü doluyor.

Aşırı milliyetçi Yamina partisinin Genel Başkanı Naftali Bennett, merkezdeki Yesh Atid partisi ile koalisyon görüşmelerine katılacaklarını açıkladı. Görüşmelerin sonucunda İsrail’de Netanyahu ve partisi Likud’u devre dışı bırakacak bir koalisyon kurulabilir.

Yamina lideri Naftali Bennett pazar günü yaptığı açıklamda, “Netanyahu’nun yeniden iktidara gelmesini her ne pahasına olursa olsun önlemek amacıyla” tüm opsiyonlara açık olduklarını ve Yair Lapid liderliğindeki Yesh Atid (Gelecek Var Partisi) ile ittifak kurabilecekleri mesajını verdi.

Dönüşümlü başbakanlık

Parlamentoda 6 koltuğa sahip Yamina Partisi’nin Lapid ile birlikte koalisyon kurması durumunda, ülkenin en uzun süre iktidarda kalan başbakanı olan Netanyahu ve partisi 12 yıldan sonra ilk kez hükümet dışında kalacak.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Yamina ve Yesh Atid arasındaki koalisyon görüşmelerinde Bennett ile Lapid’in dönüşümlü başbakanlık yapması konusunda uzlaşma sağlandı. Koalisyonun kurulması halinde önce Bennett’in sonrasında da Lapid’in başbakanlık koltuğuna oturması planlanıyor.

Hakkındaki yolsuzluk davaları nedeniyle yargılanan 71 yaşındaki başbakan Benyamin Netanyahu, 23 Mart’taki seçimlerde hükümet kuracak çoğunluğa ulaşamamıştı.  Son seçimlerde  Likud’dan sonra en güçlü ikinci parti Yair Lapid liderliğindeki Yesh Atid olmuştu.

İsrail medyasında çıkan haberlere göre, 10 Mayıs’ta İsrail ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalar öncesinde iki muhalefet partisi arasındaki ittifak görüşmelerinde büyük ölçüde anlaşma sağlanmıştı.

Öte yandan Lapid ile Bennett’in koalisyon hükümeti kurma konusunda ilerleme kaydettiği yönündeki haberlerin ardından Başbakan Netanyahu’dan yeni bir hamle geldi.

Netanyahu, partisinden ayrılarak Yeni Umut partisini kuran Gideon Saar ile Yamina Partisi lideri Naftali Bennett’e dönüşümlü başbakanlık önerdi. Ancak Saar teklifi geri çevirdi. Saar Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Pozisyonumuz ve taahhüdümüz Netanyahu rejimini değiştirmek idi ve öyle de kalacak” dedi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.