enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT1’in önemli dizisi ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ ve Rauf Denktaş

TRT1’in önemli dizisi ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ ve Rauf Denktaş
08.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Eğitimci-Yazar İsmail Özcan, her perşembe akşamı TRT1 ekranlarına gelen ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ dizisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor.
Bir 1 kişi görseli olabilirİsmail Özcan, dizinin birçok yönüyle iyi olduğunu belirterek, ancak dizideki Rauf Denktaş’a yazık olduğuna dikkat çekiyor.
Çünkü, Rauf Denktaş gibi bilgili, birikimli, adı Kıbrıs davasıyla özdeşleşmiş bir devlet adamını; büyük bir diplomatı; gerçek bir kahramanı; dizide zayıf, aciz, pasif, kararsız bir karakter olarak görüyoruz” diyen Eğitimci-Yazar İsmail Özcan, sözleriyle, eylemleriyle ses getiren; Rumlara korku salan yiğit Rauf Denktaş’tan dizide eser  olmadığının altını çiziyor.
Bir Zamanlar Kıbrıs” Bu Akşam İkinci Bölümüyle Ekranlara Geliyor
Dizideki Rauf Denktaş rolünü (Devrim Saltoğlu) oynuyor.
Eğitimci-Yazar Özcan, ‘Bir Zamanlar Kıbrıs‘ dizisindeki Rauf Denktaş’ı izlerken insanın içinin daraldığını ve tersi olması gerekirken insanı sıkıntı bastığını açıklıyor.
KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş 8. ölüm yıldönümünde törenlerle anılacakTürkiye’nin, Rauf Denktaş’a iki defa haksızlık yaptığını söyleyen Eğitimci-Yazar İsmail Özcan, “Birincisi, AB’ye girme uğruna 2005’te onu KKTC cumhurbaşkanı seçtirmeyerek yapılmıştı. 2005’te Rauf Denktaş cumhurbaşkanı seçilemeyince Rumlar sevince gark olmuştu. Çünkü büyük ve dirayetli bir rakipten kurtulmuşlardı” diyor.
Eğitimci-Yazar Özcan, Türkiye’nin gerçekte Rumların anladığı dilden konuşan, onların korkulu rüyası olan, müzakere masalarında, uluslararası platformlarda onları terleten adamı bir hayal uğruna harcayarak ulusal Kıbrıs davası özelinde esas kötülüğü kendine yaptığını belirtiyor.
Türkiye’nin Denktaş’a ikinci haksızlığı ise, ‘Bir Zamanlar Kıbrıs‘ dizisinde yaratılmış olan sönük, aciz, zavallı Denktaş karakteriyle yaptığını açıklayan Eğitimci-Yazar İsmail Özcan, “Çünkü bu karakter yiğit, dirayetli, liyakatli bir lider ve devlet adamı olan merhum Rauf Denktaş’la hiç örtüşmüyor! Rumların da bu pasif Denktaş karakterinden memnun olduklarından şüphe edilemez! Denktaş’a özür borçlarımız giderek artıyor!” şeklinde aktarıyor.

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.