enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:28 Kocaeli’nin Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği
07:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
07:43 Rusya Haziran ayında Ukrayna’ya 5.337 insansız hava aracı fırlattı
07:40 Almanya’da bir şirkette meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı
07:40 Azerbaycan ve Küresel Süreçler
07:28 İtalya’da kavurucu sıcaklar: İki ölü, 17 şehir için kırmızı alarm
07:25 ‘Cam tavanı’ aşmak: Bilimde kadınların dönüştürücü gücü
07:10 Hangi AB ülkesi en çok düzensiz göçmeni geri gönderiyor?
07:10 Sessiz kahramanlara bir saygı duruşu: “Babam Misafir İşçiydi” kitabı
07:03 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
07:00 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
06:48 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
06:08 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
22:34 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
22:30 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sürekli gelişim, maliyeti düşürür

Sürekli gelişim, maliyeti düşürür
31.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği eğitiminde firmaların departmanlarla sürekli gelişim içinde olmasının maliyeti düşüreceği mesajı verildi. 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği eğitimleri devam ediyor. Son etkinlikte küreselleşmenin hızlandığına dikkati çeken Program Koordinatörü Ufuk Batum, firmaların departmanlarındaki sürekli gelişim ile maliyetleri düşürebileceğini söyledi. 

‘DOĞRU MODEL UYGULANMALI’ 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği (mini-MBA programı) kapsamında 5’inci eğitimini tamamladı.

Program Koordinatörü Ufuk Batum yeni dünya düzenindeki gelişmeleri takip etmenin şirketler açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Değişen teknolojileri bütün dinamikleriyle izlemek, anlamak, kavramak ve doğru pozisyon almak gerekiyor; yoksa yarını planlamak, değer yaratmak ve kazanan tarafta olmak imkânsız” dedi.

1990-2020 arasındaki yıllarda ülkelerin gayri safi milli hasılaları ile ilgili verileri de katılımcılarla paylaşan Batum, “Türkiye’nin refah seviyesi dolar bazında 6 kat artmış. Çin ve Hindistan’ın 12 kat artmış. Avrupa Birliği ülkelerinde ise en iyi durumda olan Almanya 2-2,5 kat artmış. İtalya ve İspanya 1.5 kat artmış. Yani ne olmuş bu süreçte? Denkleme daha fazla oyuncu girmiş. Denkleme daha fazla oyuncu girince bu, daha fazla rekabet demek. Küresel rekabet kızışıyor. Doğru yönetim modellerini uygulayanlar, ayakta kalacak” ifadelerini kullandı. 

SÜREKLİ GELİŞİM YAYGINLAŞACAK 

Sürekli gelişim meselesinin şirketlerin büyümesine katkı sağlayacağını da dile getiren Ufuk Batum, “Şirketlerde insan kaynakları ve üretim gibi departmanlar sürekli gelişim, sürekli yenileşme ve inovasyonla iç içe olabiliyor. Sürekli gelişim ile maliyetleri düşürebiliyorsa, prosesleri kısaltıyorsa, su tüketimini azaltıyorsa bu, çok değerli. Aslında Ar-Ge merkezlerinin inovasyon üzerinden sürekli gelişim meselesine dokunduğunu biliyorum. Önümüzdeki dönemde şirketlerin üretimden başlayarak birçok konuda sürekli gelişimin yaygınlaşacağını söyleyebilirim. Start-up’lar için de bu geçerli. Start-up’ların hızlı olması lazım yoksa sizden önce başkası o işi yapıyorsa o teknoloji de eskiyebiliyor. KOBİ’ler için de, büyük şirketler içinde sürekli gelişim döngüsü çok kıymetli” dedi. 

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.