enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan iller

4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan iller
13.05.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Hafta sonundan itibaren başlayarak 4 gün sürecek sokağa çıkma kısıtlamasında, Aydın, Denizli, Adana, Trabzon, Diyarbakır, Antalya ve Şanlıurfa muaf tutuldu. 

Sokağa çıkma kısıtlamaları sürüyor. 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Daha önce 23 büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta Aydın, Şanlıurfa, Denizli, Trabzon, Diyarbakır, Antalya ve Adana muaf tutularak uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili alınan yeni kararları açıkladı. “16, 17, 18, 19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma sınırlandırması uygulanacaktır” dedi.

Aydın, Antalya, Denizli, Adana, Diyarbakır, Trabzon ve Şanlıurfa Valiliği, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmayacağını açıkladı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni tedbirler kapsamında Şanlıurfa’ya giriş-çıkış kısıtlamasının 11 Mayıs Pazartesi günü saat 24.00’ten itibaren kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada, sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Bu çerçevede ilimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından da muaf tutulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Denizli

Denizli Valisi Hasan Karahan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saat 00.00 itibarıyla kentteki seyahat kısıtlamasının kaldırıldığını belirtti.

Karahan, “Ayrıca hafta sonu dört günlük sokağa çıkma yasağı ilimizde uygulanmayacaktır” ifadesini kullandı.

Adana

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 16-19 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağından ilimiz muaf tutulmuştur. Salgına karşı birlik olup verdiğimiz mücadelenin başarıyla sonuçlanması için kesinlikle rehavete kapılmayalım” ifadelerini kullandı.

Aydın

Valisi Yavuz Selim Köşger, “Değerli Aydınlılar 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı Aydın’da uygulanmayacaktır. Ancak salgın henüz geçmemiştir. Başta maske takma mecburiyeti ve sosyal mesafe kuralı olmak üzere kurallara riayet etmeniz sağlığımız açısından zaruridir” dedi.

Trabzon

Trabzon Valiliğince Twitter’dan yapılan açıklamada, “16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunanlar dışındaki vatandaşlarımız için sokağa çıkma yasağı kararı bulunmamaktadır. Böyle bir karar alınması durumunda valiliğimiz gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Diyarbakır

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, 16-19 Mayıs günlerinde kentte sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmayacağını duyurdu. Vali Güzeloğlu, “Değerli Hemşehrilerim, Diyarbakır ilimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerindeki sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasından muaf tutulacaktır. Lütfen rehavete kapılmadan tedbirlere uymaya devam.” dedi.

Antalya

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, hafta sonu kentte sokağa çıkma yasağının olmayacağını bildirdi.

Vali Karaloğlu, sosyal medya hesabından, “Sevgili Antalyalılar, koronavirüsle mücadelede #KontrollüSosyalHayat aşamasına geçtiğimiz Antalyamızda, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak.” paylaşımında bulundu.

Salgın tehdidinin devam ettiğini dile getiren Karaloğlu, salgın bitinceye kadar maske takmaya ve sosyal mesafe kurallarına uymaya devam edilmesini istedi.

15 ilde seyahat kısıtlaması devam ediyor

Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerinde şehir seyahat kısıtlamaları 11.05.2020 Pazartesi günü saat 24.00’dan itibaren kaldırıldı.

Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde ise şehir giriş-çıkış kısıtlaması uygulamasına devam edilecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Mayıs 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.