enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Büyükşehir, en güzel şarkılarla 2025’i uğurladı..
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:16 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG belli faaliyetlerini İsrail ile koordinasyon içinde yürütüyor”
00:13 ‘İş Operasyonları’ kategorisinde 2025 Hackett İnovasyon Ödülleri
00:11 Terör örgütü katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde saldırılar gece-gündüz devam ediyor…
00:09 Türkiye’nin İlk ve Tek Uluslararası Mücevher Fuarı’na Ziyaretçi Kayıtları Başladı…
00:02 Zayıflama iğnelerini bırakanlar neler yaşıyor?
00:02 Hollanda’da koalisyon krizi olur ve dışarıdan bir başbakan aranırsa, aranan kesinlikle Günay Uslu olur…
00:01 MİT’ten yurt dışında DEAŞ operasyonu: İntihar eylemcisi yakalandı
00:01 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı? -II-
11:26 Petrolde Venezuela gerilimi: Arz endişesi fiyatları yükseltti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UTİB Başkanı Engin: “İnovasyonu tabana yaymalıyız”

UTİB Başkanı Engin: “İnovasyonu tabana yaymalıyız”
20.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / TechXtile Start-Up Challenge platformunun tekstil sektörünün girişimcilik rotasına yön vereceğini kaydeden UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, ülke olarak yüksek katma değere ulaşabilmek için inovasyonun tabana yayılması gerektiğini vurguladı. 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), tekstil sektöründe girişimciliği teşvik etmek amacıyla gerçekleştirdiği TechXtile Start-Up Challenge programının aynı zamanda tekstil sektörünün girişim merkezi olabilmesi için strateji arama konferansı düzenlendi. 

Online olarak yapılan ve iki gün süren konferansa sektörün tüm paydaşlarından geniş bir katılım oldu. Konferansta, projenin tüm paydaşlarına ve girişim ekosistemine daha da faydalı olabilmesi için girişim merkezin nasıl bir disiplin içinde, hangi temel yetenekler ve çalışma yaklaşımı ile sürdürüleceği konuşuldu. 

Resim önizlemesi

ODAK NOKTAMIZ GİRİŞİMCİLİK 

TechXtile Start-Up Challenge strateji arama konferansının açılış konuşmasını gerçekleştiren UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “2009 yılında Ar-Ge Proje Pazarı olarak başlayan projemiz, Türkiye’deki tüm sektörler için bir rol model haline geldi. 2019 yılında da Techxtile Startup Challenge olarak projemizi güncelledik. Ar-Ge faaliyetlerini uygulamanın odağına alarak, projelerisanayiye uygulanabilir olmasına özen gösterdik. Girişimcilikte yeni bakış açıları ve iş modelleri sağlamak, yüksek katma değere ulaşmak için inovasyonu tabana yayarak Ar-Ge faaliyetlerine ivme kazandırmakfarklı sektör ve disiplinleri de dâhil ederek sektörümüzün her alanda gelişmesine katkı sağlamak temel hedeflerimiz arasında yer aldı” ifadelerini kulandı.  

EN ÖNEMLİ PLATFORMLARDAN BİRİ 

TechXtile Start-Up Challenge Programı için geçen yıl 64 projenin kadın girişimcilerden geldiğine işaret eden Engin, “2019 yılında 104 projenin yarıştığı programa, 2020 yılında yüzde 66 oranında artış ile 174 proje başvuruda bulundu. Bu yıl ilk kez kadın girişimcilere yönelik uygulamaya koyduğumuz özel ödülün ilgiyi artırdığını düşünüyorum. 174 başvuru ile Türkiye’nin tekstil odağındaki en önemli girişimcilik platformu haline getirdik. Projemizin tüm paydaşlarına ve girişim ekosistemine daha faydalı olabilmesi için yol haritamızı güncelleyerek Techxtile’ın tekstil sektörünün girişim merkezi olması için uzun vadeli stratejisinin, çalışma sistemini ve yapısını tartışmak istiyoruz” diye konuştu.  

Resim önizlemesi

KATMA DEĞERLİ İŞE VURGU 

TechXtile Start-Up Challenge Programı Koordinatörü Ufuk Batum da “Her daim az kaynak ile daha çok ne yapabileceğimizin üzerinde duruyoruz. Bu yüzden sürdürülebilirlik ilkesi çok önemli. Anahtar kelimelerimizden biri de katma değerli iş. Ekosistemin aktörleri ile birlikte çalışarak bize değer katmasını sağlıyoruz. Tarafsız, çok yönlü, gönüllülük ve profesyonellik esasına dayanan, özgün, inovatif bir yapımız var. Ayrıca millilik ve yerlilik bizim çok seslendirdiğimiz bir kavram. Programımızın sanayiye katma değer sağlayan bir boyutu olması lazım, onun için de geleneksel sektörlere dokunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.  

TechXtile Start-Up Challenge Strateji Arama Konferansı’nın moderatörlüğünü gerçekleştiren Prof. Dr. İbrahim Kırçova da katılımcıların konuyla ilgili görüşlerini aldı. 

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.