enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
07:57 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:44 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
06:34 CHP’de Görele Belediyesi krizi
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:03 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:03 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden’ın G-7 Gündemi Corona Salgını ve Çin

Biden’ın G-7 Gündemi Corona Salgını ve Çin
16.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Başkanı Joe Biden, G-7 ülkelerinin liderleriyle ilk toplantısını Cuma günü gerçekleştirecek. Beyaz Saray’ın açıklamasına göre video konferansta Corona virüsü salgını, dünya ekonomisi ve G-7 ülkeleri olarak Çin’in nasıl ele alınacağı görüşülecek.

Beyaz Saray’dan Pazar günü yapılan yazılı açıklamada, “Dünyanın önde gelen demokratik piyasa ekonomilerinin liderleriyle yapılacak bu sanal görüşme, Başkan Biden’a COVID-19 salgınını yenme ve küresel ekonomiyi yeniden inşa etme planlarını tartışma fırsatı sağlayacak” denildi.

Açıklamada, Biden’ın görüşmede Corona virüsü aşısı üretimine ve dağıtımına küresel yanıtın yanı sıra “ülke kapasitesini arttırarak ve sağlık güvenliği finansmanı oluşturarak yeni ortaya çıkan bulaşıcı hastalık tehditlerine karşı seferberlik ve işbirliği yapma çabalarını sürdürmeye odaklanacağı” da yer aldı.

20 Ocak’ta Cumhuriyetçi Donald Trump’tan görevi devralan Demokrat Biden, selefinin “Önce Amerika” sloganından dört yıl sonra dünyayla ve küresel kurumlarla yeniden işbirliği mesajını yansıtmaya çalışıyor.

Trump, ABD’yi Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Paris İklim Anlaşması’ndan geri çekmiş ve çok taraflı kuruluşlar ve gruplara karşı büyük ölçüde tavır almıştı.

Biden, ABD’nin yeniden WHO’ya ve Paris anlaşmasına katılmasını sağladı ve bir dizi çetrefilli meselede Çin’le mücadelede müttefiklerle çalışma arzusunun sinyalini verdi.

Beyaz Saray, “Başkan Biden ayrıca ortak rekabet gücümüzü pekiştirmek için yatırım yapma ihtiyacını ve Çin’in yarattığı gibi ekonomik zorluklarla başa çıkmak için küresel kuralları güncellemenin önemini tartışacak” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.