enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:04 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
16:13 Ruhangiz Aliyeva,”Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
00:02 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:01 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Devlete 32 bin sağlık personeli istihdamı

Devlete 32 bin sağlık personeli istihdamı
26.03.2020
A+
A-
Seksenler_2019 banner
TÜHA HABER / Sağlık Bakanlığına, 11 bini hemşire bin 600’ü ebe, 4 bin 687’si sağlık teknisyeni olmak üzere 18 bin sözleşmeli sağlık personeli ile 14 bin sürekli işçi alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde duyurduğu 32 bin sağlık personeli istihdamının ayrıntılarını açıkladı.

Koca, yazılı açıklamasında, koronavirüsle mücadele edilen bugünlerde sağlık ordusunu güçlendirdiklerini belirtti.

Koca, açıklamasında, Bakanlığın taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 18 bin sağlık personeli alımı yapılacağını belirterek, “11 bini hemşire, bin 600’ü ebe ve 4 bin 687’si sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında sağlık meslek mensubu alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tercih kılavuzunun ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandıktan sonra adayların, tercihlerini 26 Mart-1 Nisan 2020 tarihleri arasında yapabileceğini belirten Koca, Bakanlığın ayrıca, temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 14 bin 000 sürekli işçi alımı yapacağını ifade etti.

Başvuruların, 26 Mart-30 Mart 2020 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu’nun internet sitesi üzerinden yapılacağı bilgisini paylaşan Koca, bu atamaların, sağınla daha etkili mücadele etmesine ve vatandaşlara daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasına önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Mart 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.