enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:36 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:06 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:42 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı…
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:11 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:41 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:05 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:43 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:14 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:03 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:24 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:48 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
00:36 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:20 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
00:19 Erzurum’da sokak kedileri unutulmadı!
00:09 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

27 Mayıs’ta Demokrasi Adası’nda

27 Mayıs’ta Demokrasi Adası’nda
26.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / AK Parti 27 Mayıs’ta Demokrasi Adası’nda. AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı 27 Mayıs Askeri Darbesi’nin 61. yıldönümünde, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülen Yassıada’da gerçekleştirilecek.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘AKŞAM Gazetesi‘den aktardığı haberine göre, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, perşembe günü Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda yapılacak. Toplantı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında olacak.

Başkan Erdoğan, Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak anılan 27 Mayıs 1960 darbesinin 61’inci yılında Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda olacak.

Başkan Erdoğan geçen yıl Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın açılışını gerçekleştirmişti.

ADADA ANMA PROGRAMI

Erdoğan, burada düzenlenecek anma programına katılacak. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı da aynı gün gerçekleştirilecek.

Toplantıya, AK Parti’nin 81 ilden ana kademe, kadın ve gençlik kolları başkanlarının katılması bekleniyor.

5 YILDA TAMAMLANDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOBB, GTİ işbirliğiyle yap-işlet-devret modeliyle, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin ardından idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın yargılamasının yapıldığı Yassıada’yı restore etti. Tarihi ve kültürel değerlere sahip yapıların korunarak yenilenmesi ve halkın hizmetine sunulması amacıyla 2015 yılında temeli atılan proje geçen yıl tamamlandı.

C

AMİ VE HASTANE İNŞAATINDA İNCELEME

Başkan Erdoğan, Cezayirli Hasan Paşa Camisi, Kasımpaşa’daki Divanhane ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kasımpaşa Ek Binası’nı ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

ALTUN: SEÇİMLER TAKVİME UYGUN OLARAK YAPILACAK

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından erken seçim çağrılarıyla ilgili açıklama yaptı. Seçimlerin takvime uygun şekilde yapılacağının özellikle altını çizen Fahrettin Altun, “6 ay sonra ne olacak ki böylesine cüretkâr sözler söyleyebiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’NİN METNİ SON AŞAMAYA GELDİ

YENİ ANAYASA MESAİSİ HIZLANDI

AK Parti’nin Anayasa Bilim Kurulu tarafından hazırlanan anayasa taslak metni son aşamaya geldi. Metin önce MHP’ye sunulacak. Yapılacak ortak çalışmanın ardından diğer partilerle paylaşılacak.

Siyasi partiler, yeni anayasa çalışmalarına devam ediyor. AK Parti, Anayasa Bilim Kurulu Başkanlığı’nda yürütülen taslak metne son şeklini vermeye hazırlanıyor. Yargıdan ifade özgürlüğüne, Meclis’in görev ve yetkilerinden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne kadar birçok önemli başlık tamamlanırken, AK Parti yeni anayasanın tam mutabakatla yapılmasından yana. Taslak metin üzerinde hem muhalefetin hem de sivil toplum kuruluşlarının desteği istenecek. Metin üzerinde MHP ile ortak çalışma yürütülecek. MHP, anayasa için hazırladığı taslak metni ilk açıklayan parti oldu. 100 maddelik teklifte, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin güçlendirilmesinden yana tavır ortaya konuldu.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.