enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2020 yılının son Safkan Elit Tay satışı yapıldı

2020 yılının son Safkan Elit Tay satışı yapıldı
29.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü 2020 yılı son elit tay satışı İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapıldı.

 Sultansuyu Tarım İşletmesi yetiştirmesi elit safkanların camianın beğenisine sunulduğu açık artırmada, 16 baş 2’li erkek elit tayın satışından toplam 5 milyon 765 bin TL gelir elde edildi.

Satışın en yüksek fiyatla alıcı bulan tayı “Özakın’’ Davut Yıldırım tarafından 800 bin TL’ye satın alındı.

Özakın’ı sırasıyla 650 bin TL bedel ile ‘’Mostarköprüsü’’ ve 510 bin TL bedel ile ‘’Fezacan’’ isimli safkanlar takip etti.

Müzayede öncesi Genel Müdürümüz Ayşe Ayşin Işıkgece yaptığı konuşmasında, Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarına dayanan TİGEM’in köklü yapısında en önemli faaliyet kollarından birisini safkan Arap atı yetiştiriciliğinin oluşturduğunu vurguladı.

Genel Müdürümüz, düzenli olarak tutulan soy kütükleriyle kayıt altına alınan bu gen kaynaklarının günümüze kadar ıslah edilerek ulaşmasında köprü görevi gören TİGEM’in, Arap atçılığının devamına hizmet eden çok önemli bir kuruluş olma özelliğini sürdürdüğünü ifade etti.

Genel Müdürümüz Işıkgece; yüzyıllardır, gen kaynaklarını koruyup gelecek nesillere güvenle aktararak devam ettirilen safkan Arap atı yetiştiriciliğinin günümüzde olduğu gibi gelecekte de aynı bilinçle sürdürüleceğinin altını çizerek konuşmasını sonlandırdı.

Genel Müdürlüğümüzün 2020 yılında gerçekleştirdiği tüm elit tay satışlarından 16 milyon 565 bin TL gelir elde edildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.