enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2024 Yılı Haziran ayında faaliyet illerine göre ihracat sıralaması belirlendi

2024 Yılı Haziran ayında faaliyet illerine göre ihracat sıralaması belirlendi
08.07.2024
A+
A-

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2024 Yılı Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre faaliyet illeri bazında ihracat sıralaması belirlendi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Açıklamaya göre belirlenen iller şöyle:

İstanbul yüzde 17,7 azalış ve 4 milyar 31 milyon dolarla birinci sırada, Kocaeli yüzde 8,8 azalış ve 2 milyar 231 milyon dolarla ikinci sırada, İzmir yüzde 19,0 azalış ve 1 milyar 555 milyon dolarla üçüncü sırada, Bursa yüzde 21,0 azalış ve 1 milyar 263 milyon dolarla dördüncü sırada, Ankara ise yüzde 9,7 artış ve 978 milyon dolarla beşinci sırada.

2024 Yılı Haziran Ayında Geçen Yılın Aynı Ayına Göre Faaliyet İlleri Bazında İhracatta En Fazla Artış İncelendiğinde ise sırasıyla, Mersin 137 milyon dolarlık artışla birinci, Hatay 108 milyon dolarlık artışla ikinci, Çorum 107 milyon dolarlık artışla üçüncü, Ankara 87 milyon dolarlık artışla dördüncü, Afyonkarahisar ise 46 milyon dolarlık artışla beşinci il konumunda.

2024 yılı Ocak-Haziran döneminde 19 ilimiz 1 milyar doların üzerinde ihracat yaparken, 36 ilimizde ihracatımız arttı.

Açıklamada ayrıca, Ticaret Bakanlığı olarak yüksek katma değerli ve rekabetçi ihracat perspektifinde pazar ve ürün çeşitlendirmesine dönük politika ve stratejiler ile ihracatı artırmak üzere çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerine yer verildi.

“Diğer taraftan ihracatın ülkemiz sathına güçlü bir şekilde yayılmasını amaçlamaktayız” denilen açıklamada, Yerelde sağlanan üretim ve istihdam artışı neticesinde daha müreffeh bir Türkiye’nin hedeflediğini kaydedildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.