enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:10 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
07:42 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
07:39 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
07:34 Rusya’da bilime ve akla yatırım
07:20 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
07:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
07:16 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
06:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2020’de En Az 3 Bin Göçmen Hayatını Kaybetti

2020’de En Az 3 Bin Göçmen Hayatını Kaybetti
21.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER/ Uluslararası Göçmenler Günü’nde Birleşmiş Milletler, bu yıl en az 3.174 göçmenin zulüm ve şiddetten kaçarken ya da yoksul yaşamlarını iyileştirmeye çalışırken hayatını kaybettiğini açıkladı.

BM’ye bağlı Uluslararası Göç Örgütü (IOM), kayıtlı göçmen ölümlerinin sayısının büyük ölçüde hafife alınmasının olası olduğunu kaydetti.

Binlerce insanın çöllerde, ormanlarda ve denizlerde tehlikeli yolculuklara çıktığını belirten örgüt, binlerce kişi yaşamını yitirse de bu ölümlerin kayda geçmediğine dikkat çekti.

IOM, küresel çapta bu yıl kaydedilen göçmen ölümlerinin toplam sayısının önceki yıllara göre daha düşük olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, bazı göç yollarında ölümlerin önemli ölçüde arttığı belirtiliyor. Örneğin, IOM sözcüsü Paul Dillon, 2018’deki 45 ölümle karşılaştırıldığında, 2020’de İspanya’nın Kanarya Adaları yolunda en az 593 ölümün belgelendiğini söyledi.

Dillion, “Güney Amerika’da da önceki yıllara kıyasla göçmen ölümlerinde bir artış kaydedildi ve çoğu Venezuelalı göçmen olmak üzere en az 104 kişi hayatını kaybetti. Bu, geçen hafta Venezuela açıklarında boğulan en az 23 kişiyi içeriyor. ABD-Meksika sınırında 381 erkek, kadın ve çocuk da yaşamını yitirdi” dedi.

Bu yıl, en yüksek can kaybı Avrupa içinde ve yolunda göç sırasında yaşandı; 1.700’den fazla göçmen hayatını kaybetti. Dillion, ölümlerin önemli bir kısmının Sahra altı Afrika’dan gelen göçmenler arasında olduğunu söyledi.

‘‘Göçmenler sadece istatistik değil”

Göçmenlerin sadece istatistik olmadığını vurgulayan IOM sözcüsü, Bunların özellikle Corona virüsü salgını döneminde, göç ettikleri ülkelere önemli katkılarda bulunan kişiler olduklarına dikkat çekti.

Dillion, “Her gün gördüğümüz şey, sağlık tesislerindeki ve huzurevlerindeki doktorların, hemşirelerin ve destek personelinin görüntüleri. Bunların çoğu Corona virüsü salgıyla mücadele için çalışan göçmen işçiler; hayat kurtarıyorlar” dedi.

Dillion, göçmenlerin karalanıp ayrımcılığa uğramak yerine benimsedikleri toplumlara verdikleri hizmetler ve yararlı rolleri nedeniyle iyi karşılanmaları ve takdir edilmeleri gerektiğini söyledi.

Lisa Schlein

HABER : Lisa SCHLEİN & Cenevre (VOA) 

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.