enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
08:40 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
08:31 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:25 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
07:20 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
23:47 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
23:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kut’ül Amare Zaferi mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“1974 – Ayşe Tatile Çıktı” filmi sete çıkıyor!..Büyük yapım çok yakında sinemalarda! 

“1974 – Ayşe Tatile Çıktı” filmi sete çıkıyor!..Büyük yapım çok yakında sinemalarda! 
05.03.2025
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Yapımcılığını Esat Deniz ABDALOĞLU’nun üstlendiği, senaryosunu Murat AKKUŞ’un kaleme aldığı “1974 – Ayşe Tatile Çıktı”, güçlü hikayesi ve çarpıcı atmosferiyle sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Setle buluşan ve yakında sinemalarda gösterime girecek olan “1974 – Ayşe Tatile Çıktı” filmi, savaşın ortasında filizlenen bir aşkı, verilen kahramanca mücadeleyi ve tarihin en kritik dönüm noktalarından birini sinema perdesine taşıyacak. 

Epik Bir Yolculuk, Unutulmaz Bir Hikaye! 

Film, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında yaşanan dramatik olayların gölgesinde geçiyor. Savaşın tam ortasında sıkışıp kalan cesur gazeteci Nehir, esir düşen savaş muhabiri sevgilisi Fırat’ı kurtarmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor. Ancak bu yalnızca bir kaçış hikâyesi değil; savaşın ortasında hayatta kalmaya çalışan masumları kurtarmak için verilen bir mücadeleye dönüşüyor. 

İzleyiciyi aksiyon, dram ve gerilim dolu sahnelerle soluksuz bir serüvene sürükleyecek olan film, savaşın yıkıcılığını ve insan ruhunun sınandığı anları en çarpıcı şekilde beyaz perdeye taşıyacak. 

Çekimler Kıbrıs’ta Gerçekleşecek 

Dönemin atmosferini en gerçekçi şekilde yansıtabilmek adına, çekimler Kıbrıs’ta yapılacak. Girne’nin sahil şeridi, Lefkoşa’nın dar sokakları ve harekâtın izlerini taşıyan bölgeler, izleyiciyi 1974 yılına götürerek hikâyeye daha da derinlik katacak. 

Film, yalnızca büyük bir prodüksiyon olmanın ötesinde, o dönemi yaşayan insanların tanıklıklarını da içinde barındıran güçlü bir anlatı sunmayı hedefliyor.

Savaşın gölgesinde kalan insan hikâyelerine odaklanan bu yapım, sinema dünyasında iz bırakmaya şimdiden aday. Yönetmen koltuğundaki isim ve oyuncu kadrosu ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.