enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:09 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:08 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:07 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
00:06 MSB’den Yunanistan’ın Girit’teki hidrokarbon faaliyetlerine tepki
00:05 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:04 ABTTF: Hoş geldin Ramazan-ı Şerif!
00:03 Karda, sıcakta, çöl fırtınasında Türk SİHA’ları: Dünyanın gözü BAYKAR’da
00:02 İddia: ABD ordusu cumartesi gününden itibaren İran’a saldırıya hazır
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan ve İletişim Başkanı Duran’dan ramazan mesajı
13:19 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
00:31 Daha temiz bir çevre için ortak mücadele; İzmit Körfez’i deniz dibi araç lastiğinden temizlendi
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:13 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:12 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:11 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:10 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!
00:09 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:08 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“1974 – Ayşe Tatile Çıktı” filmi sete çıkıyor!..Büyük yapım çok yakında sinemalarda! 

“1974 – Ayşe Tatile Çıktı” filmi sete çıkıyor!..Büyük yapım çok yakında sinemalarda! 
05.03.2025
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Yapımcılığını Esat Deniz ABDALOĞLU’nun üstlendiği, senaryosunu Murat AKKUŞ’un kaleme aldığı “1974 – Ayşe Tatile Çıktı”, güçlü hikayesi ve çarpıcı atmosferiyle sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Setle buluşan ve yakında sinemalarda gösterime girecek olan “1974 – Ayşe Tatile Çıktı” filmi, savaşın ortasında filizlenen bir aşkı, verilen kahramanca mücadeleyi ve tarihin en kritik dönüm noktalarından birini sinema perdesine taşıyacak. 

Epik Bir Yolculuk, Unutulmaz Bir Hikaye! 

Film, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında yaşanan dramatik olayların gölgesinde geçiyor. Savaşın tam ortasında sıkışıp kalan cesur gazeteci Nehir, esir düşen savaş muhabiri sevgilisi Fırat’ı kurtarmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor. Ancak bu yalnızca bir kaçış hikâyesi değil; savaşın ortasında hayatta kalmaya çalışan masumları kurtarmak için verilen bir mücadeleye dönüşüyor. 

İzleyiciyi aksiyon, dram ve gerilim dolu sahnelerle soluksuz bir serüvene sürükleyecek olan film, savaşın yıkıcılığını ve insan ruhunun sınandığı anları en çarpıcı şekilde beyaz perdeye taşıyacak. 

Çekimler Kıbrıs’ta Gerçekleşecek 

Dönemin atmosferini en gerçekçi şekilde yansıtabilmek adına, çekimler Kıbrıs’ta yapılacak. Girne’nin sahil şeridi, Lefkoşa’nın dar sokakları ve harekâtın izlerini taşıyan bölgeler, izleyiciyi 1974 yılına götürerek hikâyeye daha da derinlik katacak. 

Film, yalnızca büyük bir prodüksiyon olmanın ötesinde, o dönemi yaşayan insanların tanıklıklarını da içinde barındıran güçlü bir anlatı sunmayı hedefliyor.

Savaşın gölgesinde kalan insan hikâyelerine odaklanan bu yapım, sinema dünyasında iz bırakmaya şimdiden aday. Yönetmen koltuğundaki isim ve oyuncu kadrosu ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.