enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“1974 – Ayşe Tatile Çıktı” filmi sete çıkıyor!..Büyük yapım çok yakında sinemalarda! 

“1974 – Ayşe Tatile Çıktı” filmi sete çıkıyor!..Büyük yapım çok yakında sinemalarda! 
05.03.2025
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Yapımcılığını Esat Deniz ABDALOĞLU’nun üstlendiği, senaryosunu Murat AKKUŞ’un kaleme aldığı “1974 – Ayşe Tatile Çıktı”, güçlü hikayesi ve çarpıcı atmosferiyle sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Setle buluşan ve yakında sinemalarda gösterime girecek olan “1974 – Ayşe Tatile Çıktı” filmi, savaşın ortasında filizlenen bir aşkı, verilen kahramanca mücadeleyi ve tarihin en kritik dönüm noktalarından birini sinema perdesine taşıyacak. 

Epik Bir Yolculuk, Unutulmaz Bir Hikaye! 

Film, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında yaşanan dramatik olayların gölgesinde geçiyor. Savaşın tam ortasında sıkışıp kalan cesur gazeteci Nehir, esir düşen savaş muhabiri sevgilisi Fırat’ı kurtarmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor. Ancak bu yalnızca bir kaçış hikâyesi değil; savaşın ortasında hayatta kalmaya çalışan masumları kurtarmak için verilen bir mücadeleye dönüşüyor. 

İzleyiciyi aksiyon, dram ve gerilim dolu sahnelerle soluksuz bir serüvene sürükleyecek olan film, savaşın yıkıcılığını ve insan ruhunun sınandığı anları en çarpıcı şekilde beyaz perdeye taşıyacak. 

Çekimler Kıbrıs’ta Gerçekleşecek 

Dönemin atmosferini en gerçekçi şekilde yansıtabilmek adına, çekimler Kıbrıs’ta yapılacak. Girne’nin sahil şeridi, Lefkoşa’nın dar sokakları ve harekâtın izlerini taşıyan bölgeler, izleyiciyi 1974 yılına götürerek hikâyeye daha da derinlik katacak. 

Film, yalnızca büyük bir prodüksiyon olmanın ötesinde, o dönemi yaşayan insanların tanıklıklarını da içinde barındıran güçlü bir anlatı sunmayı hedefliyor.

Savaşın gölgesinde kalan insan hikâyelerine odaklanan bu yapım, sinema dünyasında iz bırakmaya şimdiden aday. Yönetmen koltuğundaki isim ve oyuncu kadrosu ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.