enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“1974 – Ayşe Tatile Çıktı” filmi sete çıkıyor!..Büyük yapım çok yakında sinemalarda! 

“1974 – Ayşe Tatile Çıktı” filmi sete çıkıyor!..Büyük yapım çok yakında sinemalarda! 
05.03.2025
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Yapımcılığını Esat Deniz ABDALOĞLU’nun üstlendiği, senaryosunu Murat AKKUŞ’un kaleme aldığı “1974 – Ayşe Tatile Çıktı”, güçlü hikayesi ve çarpıcı atmosferiyle sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Setle buluşan ve yakında sinemalarda gösterime girecek olan “1974 – Ayşe Tatile Çıktı” filmi, savaşın ortasında filizlenen bir aşkı, verilen kahramanca mücadeleyi ve tarihin en kritik dönüm noktalarından birini sinema perdesine taşıyacak. 

Epik Bir Yolculuk, Unutulmaz Bir Hikaye! 

Film, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında yaşanan dramatik olayların gölgesinde geçiyor. Savaşın tam ortasında sıkışıp kalan cesur gazeteci Nehir, esir düşen savaş muhabiri sevgilisi Fırat’ı kurtarmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor. Ancak bu yalnızca bir kaçış hikâyesi değil; savaşın ortasında hayatta kalmaya çalışan masumları kurtarmak için verilen bir mücadeleye dönüşüyor. 

İzleyiciyi aksiyon, dram ve gerilim dolu sahnelerle soluksuz bir serüvene sürükleyecek olan film, savaşın yıkıcılığını ve insan ruhunun sınandığı anları en çarpıcı şekilde beyaz perdeye taşıyacak. 

Çekimler Kıbrıs’ta Gerçekleşecek 

Dönemin atmosferini en gerçekçi şekilde yansıtabilmek adına, çekimler Kıbrıs’ta yapılacak. Girne’nin sahil şeridi, Lefkoşa’nın dar sokakları ve harekâtın izlerini taşıyan bölgeler, izleyiciyi 1974 yılına götürerek hikâyeye daha da derinlik katacak. 

Film, yalnızca büyük bir prodüksiyon olmanın ötesinde, o dönemi yaşayan insanların tanıklıklarını da içinde barındıran güçlü bir anlatı sunmayı hedefliyor.

Savaşın gölgesinde kalan insan hikâyelerine odaklanan bu yapım, sinema dünyasında iz bırakmaya şimdiden aday. Yönetmen koltuğundaki isim ve oyuncu kadrosu ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.