enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Akademide Etik Derneği, “Yükseköğretimde Etik Sorunlara Yönelik Rapor-1”i Hazırladı 

Akademide Etik Derneği, “Yükseköğretimde Etik Sorunlara Yönelik Rapor-1”i Hazırladı 
11.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye’de ilk defa 2019 yılında Yalova Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Apaydın öncülüğünde kurulan ‘Akademide Derneği’nce (AKETDER),“Yükseköğretimde Etik Sorunlara Yönelik Rapor-1” hazırlandı. 

AKADEMİDE ETİK DERNEĞİNDEN DEPREM BİLİNCİ ARAŞTIRMASI - Farkı Yalova'da Hissetmek İçin - Yalova HaberleriAkademide Etik Derneği (AKETDER) Başkanı Prof. Dr. Fahri Apaydın, “Yükseköğretimde Etik Sorunlara Yönelik Rapor-1”le ilgili (UHA) Uluslararası Haber Ajansı’na açıklamada bulundu.

 Yalova Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Apaydın, Akademide Etik Derneği (AKETDER) olarak kuruluşundan bu yana, akademi camiasında etik bilinci ve duyarlılığı artırmak amacıyla çok önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Prof. Dr. Apaydın’ın öncülüğünde Türkiye’deki çeşitli üniversitelerden akademisyenlerce Yalova’da kurulan Akademide Etik Derneği (AKETDER), üniversitelerde yaşanan etik sorunlara çözüm önerileri içeren “Yükseköğretimde Etik Sorunlara Yönelik Rapor-1i hazırlayarak, YÖK’e, ÜAK’aYÖKAK’a, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığı ile üniversite rektörlüklerine ve akademisyenlere sundu.

Dernek, raporu hazırlarken etik konusunda uzman ve bilimsel çalışma yaparak, çok sayıda farklı üniversitelerden akademisyenlerin görüşlerini aldı.  

Akademide Etik Derneği (AKETDER) Başkanı Prof. Dr. Fahri Apaydın, raporun çok kapsamlı amacının olduğunu belirterek, bu amaçlardan birinin üniversitelerde etik konusunda yaşanan sorunları ve kaynaklarını tespit etmek, bu sorunlara yönelik çözüm önerileri sunmak olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Apaydın, aynı zamanda akademisyenlerin görüşlerini yetkili mercilere ulaştırarak demokratik yönetimin sağlanmasına da katkı vermek olduğunun altını çizdi.

Raporun bir diğer amacının ise yükseköğretimde kaliteyi ve bilimsel çalışmaların niteliğini, niceliğini artırmaya katkıda bulunmak olduğunu da  ifade eden Prof. Dr. Fahri Apaydın, raporun, 29 önemli öneri ve değerlendirmeden oluştuğunu,  titizlikle ve kapsamlı bir şekilde hazırlandığının görüldüğüne dikkat çekti.

Prof. Dr. Apaydın, raporun üniversitelerde etik konusunda yaşanan çeşitli sorunların bilimsel olarak tekrar tartışmaya açılmasına fırsat vereceğini de hatırlatarak, raporda, önerilerin önemli kısmının ise uygulanmasının üniversitelerde büyük değişimlere neden olabileceğinin de düşünüldüğünü bildirdi.

Etik değerlere bağlı kalmakla “eğitim kalitesi ve üniversitelerin yenilik yapma kapasiteleri” arasında ilişki olduğunu söyleyen Prof. Dr. Fahri Apaydın, ülkenin kalkınması için etik bilincin ve duyarlılığın geliştirilmesi gerektiğini de dile getirdi.

Prof. Dr. Apaydın, raporda en dikkat çeken hususun, etik bilincin ve duyarlılığın artması için planlı, sürekli ve kapsamlı eğitimin gerekliliğinin vurgulanması olduğuna dikkat çekti ve  ayrıca raporda yönetim pozisyonunda olan akademisyenlerin inisiyatif alarak etik konusunda irade göstermeleri durumunda akademisyenlerin ve personelin etik ilkelere dikkat ederek daha verimli çalışacağının da belirtildiğini  söyledi.

Raporda ayrıca akademisyenlerin atama ve yükseltilmelerinde temel kriterin performansları olması gerektiği tespit edilirken performans ölçümün de objektif bir şekilde yapılması önerildiğini açıklayan Prof. Dr. Fahri Apaydın, raporun en dikkat çeken önerileri arasında ise üniversitelerin etik değerlere bağlı kalmaları durumunda itibarlarının artacağını ve dolayısıyla da toplum tarafından saygı görmelerinin yanında toplumdan daha fazla destek alacaklarını da hatırlattı.

Akademide Etik Derneği (AKETDER) Başkanı Prof. Dr. Fahri Apaydın, dernek olarak bu raporu hazırlayarak Akademide Etik Derneği’nin misyonunu gerçekleştirmede önemli bir adım attıldığını  ve derneğin her yıl düzenli olarak “etik raporları” hazırlayacağını kaydetti.

HABER : Ataner YÜCE

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Ekim 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.