enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:36 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
22:01 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
10:26 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:07 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:37 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:54 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:43 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:49 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:22 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:01 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anastasiadis: Doğal gaz gelirlerini paylaşmaya hazırız

Anastasiadis: Doğal gaz gelirlerini paylaşmaya hazırız
26.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis, Ada’nın birleşmesi taahhüdüne bağlı kalmaya devam ettiklerini, ancak “namlu ucunda” müzakere yapmayacaklarını söyledi. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (DW,rtr/BK,HS)’ye dayandırdığı habere göre, AB üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Ada’nın yeniden birleşmesi görüşmelerine bağlılıklarının sürdüğü mesajı verdi.

BM 75’inci Genel Kurul toplantıları çerçevesinde bir konuşma yapan Anastasiadis, Kıbrıslı Türklerle Ada’nın yeniden birleşmesi için görüşme taahhüdüne bağlı kalmayı sürdürdüklerini, ancak bunu “namlu ucunda” yapmayacaklarını söyledi.

Kıbrıs’ta barış görüşmelerinin “gerçekçi bir başarı şansına sahip olması için iyi niyete dayalı elverişli ve yapıcı bir ortam oluşturulmasının zorunlu olduğunu” belirten Anastasiadis, “göz korkutma ya da tehditler altında barışın görüşülemeyeceğini” söyledi.

Anastasiadis Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, Rum yönetiminin doğal gaz keşiflerinden elde edilecek her tür geliri, Kıbrıslı Türkler için bir emanet hesaba yatırmaya hazır olduklarını da kaydetti.

BM’nin yeniden görüşme çağrısı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kuzey Kıbrıs’ta 11 Ekim’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından görüşmelere yeniden başlanması çağrısı yapmıştı. Guterres, “Seçimler olur olmaz garantörler ve iki tarafın yer aldığı 5 kilit aktörle siyasi süreci yeniden başlatmayı planlıyorum” demişti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bu çağrının ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ta bir federasyon kurulmasını öngören tüm müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlandığını ve kapatıldığını hatırlatarak “Artık federasyon için müzakere etmeyeceğiz…Başarısız olacak yeni bir maceraya atılmanın anlamı yoktur” ifadelerini kullanmıştı. Çavuşoğlu, Kıbrıs’ta iki devletli çözüm ve konfederasyon başta olmak üzere diğer seçeneklerin müzakere edilebileceğini belirtmişti.

Sadece Türkiye’nin tanıdığı KKTC’nin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın 2 Ekim Cuma günü BM Genel Sekreteri Guterres ile video konferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.