enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:52 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:47 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:21 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:20 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Gazze sadece Filistinlilerin meselesi değil, bütün ümmetin ve insanlığın ortak ve adil davası”

Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Gazze sadece Filistinlilerin meselesi değil, bütün ümmetin ve insanlığın ortak ve adil davası”
13.09.2025
A+
A-

* İslam Alimleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, bugün, modern tarihin, hatta insanlık tarihinin en ağır felaketlerinden biriyle karşı karşıya olunduğunu söyledi.

*İşte detayları!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

Filistin Gazze'de Yaşanan İnsanlık Dışı Saldırıları Kınıyoruz. | İyilik Hareketi

İSTANBUL, 13 EYLÜL 2025 –İslam Alimleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, bugün, modern tarihin, hatta insanlık tarihinin en ağır felaketlerinden biriyle karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Gazze’de 2,5 milyondan fazla insanın topyekün bir soykırıma maruz bırakıldığını belirten Karataş, Gazze’nin öldürücü silahlarla vurulduğunu, açlık ve susuzlukla kuşatıldığını, hastalık ve yoksunluğa terk edildiğini kaydetti.

Prof. Dr. Karataş, tarih boyunca ilk kez bütün dünyanın gözü önünde, siyonist bir terör hükümetinin Müslüman bir halkı bütünüyle yok etmeye yönelik ilan edilmiş bir planı uygulamaya koyduğunu vurgulayarak, “Ne cami ne kilise, ne hastane ne okul bırakmıştır. Evleri, kampları ve hayatın bütün unsurlarını yıkmış, insanlığın izlerini silmiş. Gazze’yi hayat sahası değil, adeta bir ölüm sahnesi haline getirmiştir. Üstelik suçları Gazze ile sınırlı değildir. ‘Büyük İsrail‘ adını verdikleri batıl ve günahkar yayılma projelerini açıkça beyan ederek Arap ve İslam topraklarından daha fazlasını yutmayı hedeflediklerini ilan etmiş, Ürdün’ü, Mısır’ı ve daha birçok ülkeyi tehdit etmektedirler.” diye konuştu.

Bu kapsamda konferans düzenleyeceklerinin altını çizen Karataş, “Dünya Müslüman Alimler Birliği, İslam Alimleri Vakfı ve gayretli, samimi bir alimler heyetiyle birlikte ‘İslami ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze‘ başlığı altında, 50’ye aşkın ülkeden 100’ün üzerinde sahasının otoriter İslam aliminin katıldığı, bir hafta süren büyük çapta bir konferans tertip etti. Konferansın amacı, hakkı haykırmak, dini ve tarihi sorumluluğumuzu ifa etmek ve Gazze’nin sadece Filistinlilerin meselesi değil, bütün ümmetin ve insanlığın ortak ve adil davası olduğunu ilan etmektir.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Karataş, konferansın amaçları arasında İslam ümmetini ve bütün insanlığı seferber ederek saldırıların durdurulması, insani koridorların açılması ve Gazze’nin izzetli halkının ihtiyaç duyduğu tüm yardımların ulaştırılması olduğu dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.